TPOok!

 
Politiek

Justitie blijft blunderen met Robert M. – Advocaat slachtoffers Richard Korver kreeg donderdag verzoek M. bij te staan

Minister Sander Dekker (VVD) door het stof

Richard Korver –  advocaat van de slachtoffers van Robert M. – kreeg donderdag een telefoontje van de gevangenis in Vught waar M. verblijft met het verzoek of hij de veroordeelde misbruiker van jonge kinderen juridisch bij wilde staan. Het bleek een misverstand. Korver trok direct aan de bel. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (VVD) heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Dat schrijft Dekker vrijdagavond aan de Tweede Kamer.

Eerder bleek dat M. ondanks beperkingen die hem waren opgelegd door gebrekkig toezicht meerdere keren brieven te kunnen versturen, onder meer aan dagbladen Trouw en de Volkskrant en aan advocaat Korver, die een deel van de slachtoffers bijstaat. De brief aan de Volkskrant, bijvoorbeeld, ontsnapte aan de controle omdat M. op de envelop ´advocatenkantoor V&K’ had geschreven. “De verificatie van adressen moet beter”, gaf Dekker woensdag toe.

Dekker schrijft vrijdag aan Korver:

“Ik begrijp goed dat u ontstemd bent over deze gang van zaken, zeker na de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Het voorval van gisteren is mijns inziens een hoogst onfortuinlijke samenloop van omstandigheden. Wel constateer ik dat door dit misverstand geen directe belangen van slachtoffers zijn geschaad. Dat staat bij mij voorop.”

M. had donderdag om rechtsbijstand verzocht, door een fout van de Hoge Raad werd vervolgens Korver benaderd. Dekker heeft binnenkort een afspraak met Korver om de zaak uit te spreken. M. werd tot bijna 19 jaar cel en tbs veroordeeld wegens misbruik van tientallen zeer jonge kinderen.

De brief van Korver aan Dekker

 

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.