Politiek Buitenland

Buurman die senator Rand Paul aanviel is aanhanger van Bernie Sanders

06-11-2017 15:32

De 59-jarige man die vrijdag de Amerikaanse senator Rand Paul bij zijn huis in de staat Kentucky aanviel, blijkt zijn buurman te zijn. Rene Boucher is na de mishandeling gearresteerd en werd later na betaling van een borgsom vrijgelaten. Hij moet zich later deze week voor de rechter verantwoorden.

De verwondingen van de Republikeinse senator blijken ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht. Paul heeft vijf ribben gebroken en daardoor ook beschadigingen aan zijn longen opgelopen. “Het duurt mogelijk maanden voordat de verwondingen helemaal zijn geheeld”, vertelde Paul’s stafchef Doug Stafford tegen The Washington Post.

Waarom Boucher het gemunt had op de senator is nog altijd onduidelijk. De verdachte is net als Paul, die nog altijd praktiserend oogarts is, iemand die werkzaam is in de medische sector. Boucher werkte onder meer als anesthesist in een ziekenhuis.

Wel is duidelijk dat Boucher zich via sociale media meermalen negatief heeft uitgelaten over de Republikeinse Partij. Via Facebook afficheerde de man zich als een aanhanger van de Democraat Bernie Sanders. Hij viel Paul aan toen deze bezig was met het maaien van zijn gazon.

Rand Paul zit sinds 2010 in de Amerikaanse Senaat als een van de twee vertegenwoordigers voor de staat Kentucky. Hij deed vorig jaar een vergeefse poging om presidentskandidaat te worden voor de Republikeinse partij.

De senator was een van de weinige Republikeinen die dit jaar tegen het plan van Trump voor het omverwerpen van de gezondheidswet Obamacare stemde.

Lees ook

Afgevaardigde Steve Scalise neergeschoten door aanhanger van Bernie Sanders

ANP