TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Bonusquote: zo ontluisterend weinig capaciteit hebben politie en justitie in Nederland

'Waarom zou je nog aangifte doen als er zo slecht op wordt gereageerd?'

Tags:

 

“De arrestatie vond pas vier maanden later plaats. De districtsrecherche van de politie heeft uiteindelijk goed doorgepakt. Ze excuseerden zich wel en zeiden dat ze kampen met een groot capaciteitsgebrek. Als er een moord werd gepleegd, gingen andere onderzoeken op de plank”

De officier zei: sorry mevrouw, er is geen zittingscapaciteit. Zo’n ernstige zaak moet binnen een paar maanden op zitting als je al snel een daderindicatie hebt. Een jaar wachten, dat kun je niet verkopen aan de slachtoffers.

De politie schreeuwt van de daken dat het aantal misdrijven daalt. Ja natuurlijk: waarom zou je nog aangifte doen als er zo slecht op wordt gereageerd? En als de criminaliteit zo hard daalt, dan moet er toch ruimschoots zittingscapaciteit in de rechtbank zijn?

Ik richt een meldpunt voor dit soort gevallen op. Met soortgelijke zaken stap ik naar de minister. Het OM oogt zo als een gevoelloze ivoren toren.”

 

Must readje in de Telegraaf (Blendle-link): een man die door vier kopschoppers net niet dood word geschopt blijkt de broer te zijn van SP-senator Anneke Wezel. Behalve politica is Wezel ook advocaat en voormalig Officier van Justitie.

Met eigen ogen heeft ze nu machteloos moeten toezien hoe de daders die haar broer de vernieling in trapten met veel moeite werden opgespoord (want capaciteitsgebrek), een dag later weer vrij waren, en hoe justitie vervolgens maanden en maanden en maanden helemaal niets deed (want capaciteitsgebrek) in dit gave land waar ‘de misdaad echt heel erg afneemt hoor’ en ‘de cellen steeds vaker leeg staan’.

SP-senator Wezel wil dit leed nu gaan bestrijden en doet wat een beetje politicus het beste kan: een meldpunt openen. Zodat straks, over een jaar of zes, een minister kan melden dat hij zij het op de hoogte is en over drie kabinetten een premier de gedane verkiezingsbelofte voor meer politie en justitie weer kan breken.

Enfin, mocht u wél nog vertrouwen hebben in de democratie en ook uitgekotst zijn door het falende systeem dat ‘rechtstaat’ heet mail dan naar: [email protected]

Succes!

(En vergeet niet: Nederland Is Een Veilig En Perfect Functionerend Gaaf Land Met Steeds Minder Criminaliteit En Een Uitstekend Werkende Rechtstaat Waarop Niemand Kritiek Mag Hebben Want Dat Is Fascisme.)

 

Update:

Eerder stond hier vermeld dat Anneke Wezel ‘voormalig minister van justitie’ was maar dat moest uiteraard ‘officier van justitie’ zijn.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.