TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Opiniepeiling Maurice de Hond: PVV staat nog maar 5 zetels van FvD

Weinig kiezers positief over afschaffen van dividendbelasting

Het debat over het regeerakkoord heeft geen echte verschuivingen in de electorale voorkeuren gebracht. Wel is het zo dat door de stijging van 1 zetel van de PvdA deze partij met 13 zetels nu gelijk staat met GroenLinks en 1 zetel voor op de SP. De hoogste score van de PvdA sinds april 2015.

De PVV staat met 16 zetels nu nog maar 5 zetels voor op FvD.
Zoals ook al vorige week bleek wordt Dijkhoff positief beoordeeld door veel kiezers. Hij scoorde bij het debat over de regeringsverklaring bij D66-kiezers hoger dan Pechtold en bij CDA-kiezers hoger dan Buma.

Kiezers VVD en CDA meest positief

Bij de vraag of men de voornemens van de regering op 11 hoofdonderwerpen positief of negatief beoordeelt, valt op, dat bij kiezers van PVV, 50PLUS, FvD en SP deze regering (evenals bij de vorige regering) geen goed kan doen. Kiezers van VVD en CDA zijn het meest positief over de verschillende onderwerpen. (pdf) Kiezers van GroenLinks en PvdA nemen meer een middenpositie in. Het positiefst zijn de scores van de kiezers over de economie. Het negatiefst over de belastingmaatregelen, zorg en zorgverzekering.

Kiezers van SP, GroenLinks en PvdA zijn voor het overgrote deel positief over de samenwerking tussen deze drie partijen. Maar 24 procent van de kiezers zijn positief over het afschaffen van de dividendbelasting. Alleen bij de kiezers van de VVD en het CDA is een meerderheid.

45 procent van de Nederlanders vindt niet dat een bewindspersoon een dubbele nationaliteit kan hebben. Bij de kiezers van PVV, 50PLUS en FvD is het een overgrote meerderheid. Bij kiezers van SP en CDA vindt ook een meerderheid dit.
Alleen bij kiezers van D66, PvdA en GroenLinks is het maar een klein deel die een dubbele nationaliteit van bewindspersonen afwijst.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.