Doneer aan TPO
 

Verzoeningspoging Ahmed Marcouch leidt tot nog méér ophef in Arnhem

Oppositie wil openbaar debat over bestuurscultuur

Door: , 18:00, 25 oktober 2017

Oppositie wil openbaar debat over bestuurscultuur

Een verzoenende brief van burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem aan de gemeenteraad over de verziekte bestuurscultuur in Arnhem, is bij de oppositie volledig verkeerd gevallen. Waar Marcouch dinsdag voorstelde om binnenskamers persoonlijk met elkaar te praten over wederzijds onbegrip, heeft bijna de voltallige oppositie nu een openbaar raadsdebat afgedwongen. Het debat wordt maandag gehouden, aldus de raadsgriffier.

Het rommelt al heel lang in de Arnhemse politiek. Hoogleraar Bestuurskunde Paul Frissen stelde eerder deze maand in een rapport dat sommige Arnhemse politici er een gewoonte van maken ‘te beledigen, te schofferen en te intimideren’. Volgens veel raadsleden doelde de professor met name op twee wethouders van D66 en de SP.

“Maar het college gaat totaal niet in op de eigen rol. Wij willen alle wethouders afzonderlijk kunnen bevragen over hun eigen rol en functioneren”, aldus PvdA, GroenLinks, VVD, ChristenUnie, Arnhem Centraal en Partij voor de Dieren.

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace