TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Val minister van Defensie Hennis bleek redding voor Rutte III

Onderhandelingen over ministersposten zaten muurvast

Tags:

De val van Defensie-minister Jeanine Hennis heeft voor een doorbraak gezorgd in de vastzittende formatie van het derde kabinet-Rutte. Omdat drie partijen exact dezelfde ministeries wilden, zat de formatie lange tijd muurvast. Dat bevestigen bronnen rond de kabinetsformatie aan het AD.

De onderhandelaars van VVD, CDA en D66 vroegen alle drie om de ministeries van Financiën en Sociale Zaken. De leiders van de drie partijen weigerden in de daarop volgende dagen ook maar een duimbreed te wijken.

Dat veranderde toen minister Jeanine Hennis, die op de nominatie stond voor Buitenlandse Zaken, op 3 oktober aftrad om het harde onderzoeksrapport over het ongeluk met de mortiergranaat in Mali. Daardoor schoof Halbe Zijlstra, die graag op Sociale Zaken wilde, door naar Buitenlandse Zaken.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.