Doneer aan TPO
 

Kiesraad mag gaan tellen voor sleepnetreferendum

Laatste handtekeningen ingediend

Door: Redactie, 13:08, 16 oktober 2017

Het referendum over de sleepwet is weer een stapje dichterbij gekomen. Vandaag heeft één van de initiatiefnemers de laatste 15000 handtekeningen ingediend bij de Kiesraad. Het is nu aan de Kiesraad om te kijken of alle handtekeningen ook geldig zijn. Dit doen ze door steekproefsgewijs te controleren of de persoon die getekend heeft ook daadwerkelijk in de Basisregistratie Personen (BRP) te vinden is.

In totaal hebben zo’n 400000 mensen het verzoek ondertekend. 300000 handtekeningen is het minimale aantal dat nodig is om het verzoek in te kunnen dienen. De Kiesraad verwacht ongeveer 1 november duidelijk te kunnen maken of er een referendum komt over de Sleepwet.

De initiatiefnemers noemen het de Sleepwet aangezien de Nederlandse inlichtingendiensten ineens heel veel informatie binnen kunnen halen. Zoals vissers ook op zee slepen om veel vis te vangen. De initiatiefnemers zijn bang dat de privacy van burgers geschaad wordt door de wet en willen dat het Nederlandse volk zich uitspreekt over de wet.

TPO/ANP


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties