TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Opiniepeiling Maurice de Hond: Kiezers PVV, SP en 50PLUS hebben geen ‘vertrouwen in de toekomst’

Forum voor Democratie stijgt door naar 10 zetels

De peiling van vandaag gaat uitgebreid in op de reacties van de kiezers op het regeerakkoord. Omdat de VVD deze week 2 zetels daalt (naar 29) staan de nieuwe regeringscoalitie inmiddels op 8 zetels verlies.

Forum voor Democratie stijgt door naar 10 zetels (+1), en staat daarmee vlak achter SP (11) en PvdA (12).

Verschil van mening

Van de grote hoeveelheid resultaten van vandaag valt vooral op hoe groot het verschil van mening is tussen de kiezers van de 4 regeringspartijen aan de ene kant en PVV, SP, FvD en 50PLUS aan de andere kant.

Misschien wel het sterkst uitgedrukt in de beantwoording op de vraag of men zelf vertrouwen heeft in de toekomst.  77 procent van de kiezers van VVD en D66 zeggen daar “ja” op en bij kiezers van PVV, SP en 50PLUS ligt dat percentage tussen 10 en 15!

Onder de kiezers van de regeringspartijen zijn die van VVD en D66 duidelijk positiever over premier Rutte dan die van CDA en ChristenUnie. Zo is bijna 50 procent van de kiezers van de laatste twee partijen het eens met de stelling dat de geloofwaardigheid van Premier Rutte inmiddels tot het nulpunt is gedaald. Bij de kiezers van VVD en D66 ligt dat percentage tussen 10 en 20 procent.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.