TPOok!

 
Politiek

Wachtgeldwatch – Jeroen Dijsselbloem (PvdA) naar Europees noodfonds ESM

Ziet af van wachtgeld

Jeroen Dijsselbloem zal na zijn aftreden als minister van Financiën in dienst treden bij reddingsfonds ESM als ‘strategisch adviseur’. Op die manier kan hij een salaris en een onkostenvergoeding krijgen voor zijn bezigheden als voorzitter van de Eurogroep. Dat heeft Dijsselbloems woordvoerder bevestigd tegenover het FD.

Dijsselbloem zal voor de periode van ongeveer tweeënhalve maand een salaris krijgen dat is gebaseerd op een jaarsalaris van 175.000 euro bruto. Dat komt neer op 14.500 euro per maand. Dat is precies de helft van het bedrag dat ESM-directeur Klaus Regling mee naar huis neemt. Het ESM zal ook Dijsselbloems onkosten, zoals vluchten en hotels, gaan vergoeden. Nu doet het secretariaat van de Ministerraad dat nog. Het PvdA-Kamerlid ziet in Nederland af van wachtgeld.

Het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) is een permanent financieringsprogramma voor de redding van lidstaten van de Europese Unie in moeilijkheden.

Lees ook

FD -Dijsselbloem treedt in dienst bij ESM

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.