Politiek

Tegenvaller voor Jeroen Pauw/BNNVARA – Geen coalitiepartijen aan talkshowtafel

10-10-2017 14:36

Jeroen Pauw heeft dinsdagavond in zijn talkshow geen partijleiders van het nieuwe kabinet aan tafel. Premier Mark Rutte en ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers lichten hun plannen toe in een speciale uitzending van RTL Late Night. CDA-leider Sybrand Buma en D66-leider Alexander Pechtold zijn te gast bij Nieuwsuur.

Bij Pauw komt een deel van de oppositie langs. PvdA-voorman Lodewijk Asscher, GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver en SP-collega Emile Roemer schuiven aan. Eindredacteur Herman Meijer gaf dinsdag op NPO Radio 1 bij het Mediaforum toe dat hij de partijleiders van het nieuwe kabinet graag had willen hebben, maar dat al snel duidelijk was dat ze werden verdeeld over de NOS en RTL. ,,Er is gewoon gekozen voor de twee omroepen. Dat is wel jammer, want 4,5 jaar geleden hadden wij met Pauw en Witteman een verschrikkelijk leuke uitzending met Samson en Rutte. Dat vonden wij zelf en vonden ook veel kijkers.”

In de twee uur durende uitzending van RTL Late Night nemen Humberto Tan en Merel Westrik de presentatie op zich, bijgestaan door politiek verslaggever Frits Wester. In Nieuwsuur voelt Mariƫlle Tweebeeke de partijleiders een uur lang aan de tand en praat Dominique van der Heyde de kijker bij over het regeerakkoord.

ANP