TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Rutte III belooft 270 miljoen uit te trekken voor wijkagenten

In totaal half miljard extra naar politie en justitie

Tags:

Het nieuwe kabinet wil 270 miljoen euro per jaar extra uittrekken voor wijkagenten. In totaal wil de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie jaarlijks bijna een half miljard meer aan politie en justitie uitgeven.

Bronnen rond het Binnenhof bevestigen berichtgeving in de Telegraaf.

Cybercrime

Er wordt extra geïnvesteerd in de aanpak van cybercrime. Hier wordt 60 miljoen euro voor vrijgemaakt. Daar is de afgelopen jaren al extra geld naar toegegaan. Op Prinsjesdag werd nog bekend dat er vanaf volgend jaar 26 miljoen extra beschikbaar voor is.

Verblijfsvergunning

Verder meldt de krant ook dat asielzoekers straks niet meer voor vijf maar voor drie jaar een verblijfsvergunning krijgen. Kan hij of zij na die periode niet terugkeren naar zijn vaderland wordt de vergunning verlengd met twee jaar. Na vijf jaar kan een asielzoeker dan in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd.

Terugkeerjihadi’s

En de NOS bericht nog dat het toekomstige kabinet teruggekeerde jihadgangers langer in voorlopige hechtenis wil kunnen houden. Daar moet een nieuwe wet voor gaan zorgen. Daardoor zou justitie meer tijd krijgen om bewijzen te verzamelen van mogelijk gepleegde misdaden.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.