TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Formatiewatch – CDA-jongeren in opstand vanwege basisbeurs

'Halvering collegegeld is niet genoeg'

De jongerenorganisatie van het CDA is niet tevreden met het wisselgeld dat de partij tijdens de formatie zou hebben gekregen voor het opgeven van de basisbeurs. Het CDJA gaat er alles aan doen om te voorkomen dat het hierbij blijft, zegt voorzitter Lotte Schipper.

Wel benadrukken de jonge christendemocraten dat ze het regeerakkoord nog niet onder ogen hebben gehad en dat het eindresultaat dus nog kan meevallen.

Afgelopen voorjaar eiste het CDJA dat de partijtop van de kwestie een breekpunt zou maken. De CDA-jongeren kondigden aan zo nodig de partij te mobiliseren tegen een regeerakkoord dat hun niet bevalt.

Het CDJA vindt nog steeds dat de basisbeurs in ieder geval voor de bachelorfase moet terugkeren, aldus Schipper. Die wens stond ook in het verkiezingsprogramma van het CDA, maar de partij heeft die volgens Haagse bronnen aan de onderhandelingstafel niet vervuld gekregen. Wel zou het collegegeld voor het eerste studiejaar worden gehalveerd.

Dat is voor het CDJA ‘zeker niet’ genoeg. “Dan snijden we het aan op het congres” dat de partij over vier weken houdt, zei Schipper.

Ze bedoelde daarmee, aldus haar organisatie, dat het regeerakoord, en dus ook het behoud van het leenstelsel, op het congres aan de orde zal komen. “Dat wil niet zeggen dat wij ook een voorstel zullen indienen om het akkoord af te wijzen. We willen eerst het akkoord lezen en kijken wat het totaalpakket voor jongeren is.”

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.