TPOok!

 
avatar
   
Opinie

CBS: aangiftebereidheid burger nog altijd laag, enquêtes geven beperkt beeld

Minder geregistreerde misdrijven in 2016, zegt helemaal niets over daadwerkelijke criminaliteit

Deugcouranten als Trouw, Parool, Volkskrant, Telegraaf, AD en NRC zullen heute wel weer jubelen en kirren dat ‘de criminaliteit weer is afgenomen in Nederland!‘ (lol @ Metronieuws), maar u leest dagelijks TPO, dus u weet wel beter.

Dat het aantal geregistreerde verdachten en misdrijven in Nederland daalt zegt vooral iets over het steeds verder afbrokkelende vertrouwen van burgers in de politie (wie doet er tegenwoordig nog aangifte? Alsof dat zin heeft wanneer je weet dat die aangifte direct in de prullenbak verdwijnt, tenzij het een aangifte is tegen Geert Wilders of van ‘online discriminatie’), het terechte wantrouwen van die hilarische opeenstapeling van falen bij de immer falende organisatie Nederlandse Politie en natuurlijk het cynisme van de burger die ook in een ‘veiligheidsenquête’ de fietsendiefstal, vandalisme, cybercriminaliteit of straatterreur niet eens meer als ‘misdrijf’ ziet.

Werkelijke criminaliteit

Gevolg van het waardeloze vertrouwen dat de burger heeft in in die corrupte organisaties alwaar de baasjes taxpoet graaien en corrupte agenten deel uitmaken van blauw op straat achter de balie zitten de politie vertaalt zich, uiteraard, weer verder in minder veroordelingen van verdachten.

Waardoor ‘de cellen leegstaan’ en moralisten van deugmedia ook de komende maanden weer als ‘argument’ voor het Gave Land Nederland zullen gebruiken dat ‘de cellen immers leegstaan en de criminaliteit nou eenmaal afneemt, want CBS, dus nu kappen met zeiken populistische kutburger’.

Enfin, voor wie toch de cijfers wil inzien, van de grote daling in aantal aangiftes dus beslist niet van een daling in criminaliteit, kijke en leze alhier bij het CBS. Waar ze trouwens zelf ook toegeven dat al die cijfers niets zeggen over de werkelijke criminaliteit.

Deugmediale ‘kwaliteitsjournalistiek’

Vindt u het trouwens ook niet opvallend dat vlak voordat deze ontluisterende cijfers die aantonen hoe weinig vertrouwen burgers eigenlijk hebben in het Drama Staat Der Nederlanden BV en het Autowrak Nationale Politie diezelfde Nationale Politie triomfantelijk, via bevriende moralisten der deugmedia, kwam roeptoeteren dat het qua diversiteit in elk geval crescendo gaat onder het blauw op straat? Dát is in elk geval wat falend Gaaf Land Nederland de afgelopen jaren uitstekend heeft leren beheersen: het volk manipuleren door middel van propaganda, gelikte PR en van de kern van de zaak afleidende luchtspiegelingen of beloftes van gouden bergen.

Laat u niet bedriegen! Vertrouw nooit een overheidsapparaat! En, in Godsnaam, stop met het vertrouwen van traditionele deugmediale ‘kwaliteitsjournalistiek’ waar de ideologische agenda nog altijd feiten verdekt en verdoezelt. Voor de Joyce Roodnatjes, Joris Luyendijkjes, Hans Laroesjes, Philippe Remarquejes, Marcel Wiegmans, NPO’s, Radio 1’s, KRONCRV, VARA en vele, vele, vele, vele andere mediadeugers (est. 1968) geldt namelijk maar één ding: in Nederland moet en zal het prima gaan, als dat niet zo is maken we gewoon de boodschapper kapot.

Lang leve het cynisme

Cynisme is namelijk verboden, net als realisme. De rozerode sociaaldemocratische droom der maakbaarheid zal immer blijven voortduren, hoeveel van uw dochters er ook worden verkracht, woningen worden overvallen, auto’s affikken, pinautomaten worden geplofkraakt, winkels worden leeggetrokken, zakken worden gerold, straten worden geterroriseerd, burgers worden doodgeschopt en verkeersaso’s er weer met een werkstrafje vanaf komen.

Welkom in Nederland. Welkom in de linkse blauwdruk van het paradijs. Met dank aan de falende ideologiejournalistiek.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.