Rutte III wordt genderneutraal

08-10-2017 18:09

Mocht u zich afvragen op welke manier de invloed van D66 zich zal laten gelden in het Rutte III-regeerakkoord dan heeft u hier alvast een antwoord: Nederland wordt genderneutraal!

We lezen de Staatsomroep NOS (het officiële regeringspropaganda-orgaan dus het kan niet anders dan echt waar zijn, dit soort dingen worden namelijk niet ‘uitgelekt’ maar gewoon ‘uitgedeeld’ aan bevriende journalisten):

 

“De overheid gaat niet langer onnodig opschrijven of iemand man of vrouw is. De vier partijen die de nieuwe coalitie gaan vormen, willen dat alle overheden zoveel mogelijk genderneutraal te werk gaan, bevestigen Haagse bronnen aan de NOS. De maatregel is een van de manieren waarop de nieuwe coalitie de rechten van LHBTI-mensen versterkt. Zo wordt ook Artikel 1 van de grondwet aangevuld.”

 

Dames en heren Jongens en meisjes Beste reizigers aan boord van de genderdramtrein Nederland: hoera! We zijn allemaal een mensje!

En omdat u toch NOS moet lezen vandaag krijgt u toch maar mooi ook dit nog even mee:

 

“Volgens Geerts is het opvallend dat de partijen hierop uit zijn gekomen. “Het lag niet voor de hand dat deze vier partijen hier uit zouden komen”, zegt hij. “Maar blijkbaar hebben de VVD en D66 de bezwaren bij het CDA en de ChristenUnie weg kunnen nemen.” Daar staat wel iets tegenover. “We hoorden dat er een wettelijk pooierverbod komt, een diepgekoesterde wens van de ChristenUnie. Wie weet hebben ze het zo uitonderhandeld.””

 

Een pooierverbod! Hosanna voor de symboolpolitiek!