Politiek

Docenten Universiteit Leiden verstoorden bijeenkomst met Thierry Baudet

05-10-2017 16:50

Docenten van de Universiteit Leiden hebben eind vorige maand een bijeenkomst verstoord waar Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet te gast was. Studenten van de faculteit Geesteswetenschappen zijn ontstemd. “Dat docenten een bijeenkomst verstoren, dat vind ik niet kunnen. Het komt er eigenlijk op neer dat je je eigen studenten niet serieus neemt.” Dat schrijft het Leidse universiteitsblad Mare donderdag.

Baudet was vrijdag 22 september uitgenodigd door de studievereniging HSVL om te vertellen over de opleiding Geschiedenis.

Volgens Esther van Landeghem van de studentenpartij ONS was de docenten vooraf gevraagd om tijdens de bijeenkomst in debat te gaan met Baudet. “Dát hebben ze afgewezen, maar vervolgens zaten ze wel te gniffelen en onderbraken ze de lezing, waardoor studenten hún bijdragen niet durfden te geven. Ze kozen voor een laffe onderbreking.”

“Deze docenten hebben ook nog eens niet betaald”, weet assessor Olivier Fajgenblat. Toegang tot de carrièredag kostte drie euro. “Toen ze gewoon naar binnen liepen, durfden studenten hen niet te weigeren’, zegt Fajgenblat. ‘De machtsverhoudingen liggen complex.”

Lees ook

Mare – ‘Docenten verstoorden lezing Baudet’