TPOok!

 
Video

Video – Femke Halsema wil niet praten over burgemeesterschap Amsterdam

Petitie tégen Halsema inmiddels ruim 5000 keer getekend

Femke Halsema wil niet praten over een eventuele gooi naar het burgemeesterschap van Amsterdam. De gewezen GroenLinks-leider vindt het ‘heel erg ongemakkelijk’ dat haar die vraag wordt gesteld nu de doodzieke burgemeester Eberhard van der Laan zijn taken heeft neergelegd.

“Het is echt niet aan de orde”, zei Halsema zondag in het tv-programma Buitenhof. ,,Er is geen vacature. We hebben een zieke burgemeester. Dat is al verdrietig genoeg.” Ze noemde de vragen ‘echt heel onplezierig’.

De opvolger van Van der Laan zou weleens uit de hoek van D66 of GroenLinks kunnen komen, klinkt het de laatste tijd in Amsterdam. Halsema zou dan kanshebber zijn. Sinds de ex-politica, die zeven jaar geleden uit de politiek stapte, voor dat ambt wordt genoemd, halen tegenstanders onder meer handtekeningen op tegen haar komst. Die petitie is inmiddels ruim 5000 keer getekend.

TPO/ANP

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.