Politiek

Harry Mens wil senator voor Forum voor Democratie worden

27-09-2017 14:01

Vastgoedondernemer Harry Mens is beschikbaar als senator voor Forum voor Democratie. Dat zegt hij deze week in het altijd goed ingevoerde weekblad Privé. Mens is groot fan van partijleider Thierry baudet: “Ik heb Thierry eigenlijk geadopteerd. Na Pim Fortuyn werd hij mijn tweede liefde.” Over zijn politieke ambitie zegt Mens: “Ik heb gezegd: Als jij in de Eerste Kamer kandidaten nodig hebt, ben ik beschikbaar. Dan word ik senator. (-) Als éminence grise. Dan heb ik de leeftijd en de wijsheid.”

Mens noemt Baudet in het interview in het tijdschrift ‘mijn tweede liefde na Pim Fortuyn’. “Ik ben beschikbaar als hij in de Eerste Kamer kandidaten nodig heeft. Dan word ik senator.”

De zeventigjarige ondernemer vindt wel dat Baudet zijn toon wat moet matigen. “Hij heeft het niet zo met de EU, maar we moeten niet helemáál van Europa af. Dat is het enige meningsverschil dat ik met hem heb. Maar voor de rest, ik denk dat Thierry in no time op twintig zetels staat.”

In hetzelfde artikel zegt Baudet zelf te verwachten snel premier te zullen worden. “En niet misschien, maar zeker. Daar ga ik voor. Er gaat een hele hoop veranderen als ik premier word. Wat in een eeuw is opgebouwd in dit land wordt nu weggegooid, maar de Nederlanders kunnen straks weer trots zijn op dit land.”

De eerstvolgende verkiezingen voor de Eerste Kamer zijn in mei 2019.

Lees ook

Privé – Thierry Baudet: ‘Ik word de nieuwe premier!’ (Blendlelink)