TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Peilingwatch Duitsland – Angela Merkel op koers voor nieuw bondskanselierschap

Alternative für Deutschland derde partij

Vlak voor de Duitse parlementsverkiezingen van zondag lijkt er vrijwel geen beweging te zitten in de politieke voorkeur van de kiezers. De CDU van bondskanselier Angela Merkel blijft verreweg de grootste met 36 procent van de ondervraagden achter zich, aldus een vrijdag gepubliceerde opiniepeiling van de media Stern en RTL. De sociaaldemocratische SPD van Martin Schulz blijft in de opiniepeiling steken op 22 procent.

De rechts-populistische Alternative für Deutschland (AfD) wordt volgens de ondervraagden de derde partij met 11 procent. Daarmee komt de in 2013 door eurosceptici opgerichte AfD voor het eerst in de Bondsdag.

Op de vierde plaats staan de links-radicale Die Linke en de conservatieve liberalen van de FDP (Freie Demokratische Partei) op 9,5 procent. De Groenen vallen terug naar 7 procent. In de peiling haalt verder geen enkele andere partij of groepering de kiesdrempel van 5 procent.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.