TPOok!

 
Politiek

Premier Sint-Maarten William Marlin biedt excuses aan voor uitspraken over Nederlandse mariniers

'Heeft spijt van de onrust die zijn uitlatingen hebben veroorzaakt'

Minister-president William Marlin (links op de foto naast de Koning) heeft spijt van zijn uitlatingen over de inzet van Nederlandse mariniers op Sint-Maarten na de orkaan Irma. Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk (PvdA) woensdag aan de Tweede Kamer. Marlin stelde dit weekeinde in NRC Handelsblad dat Nederlandse mariniers toekeken en niets deden tijdens plunderingen op Sint-Maarten.

Plasterk:

 

“Het is goed dat er inmiddels van de regeringszijde van Sint Maarten wordt bevestigd dat onze hulpverleners het uiterste doen om de inwoners van Sint Maarten te helpen hun leven weer op te pakken. Minister-president Marlin heeft aangegeven dat hij spijt heeft van de onrust die zijn uitlatingen hebben veroorzaakt en dat hij veel lof heeft voor het werk van de Nederlandse militairen.”

 

Chef Zeestrijdkrachten was furieus

Commandant Zeestrijdkrachten Rob Verkerk reageerde dit weekeinde furieus op de opmerkingen van Marlin.

Marlin ontkende interview eerst

Plasterk noemde maandag al de woorden van Marlin ‘ergerlijk’, helemaal omdat die tegenover hem eerder nog had ontkend dat hij een interview had gegeven. Plasterk had Marlin gebeld, toen de minister van het interview hoorde.

Volgens Plasterk vroeg Sint-Maarten nog voor de komst van orkaan Irma Nederland om militaire ondersteuning. Toen de mariniers aan land kwamen stonden zij onder het gezag van de autoriteiten van Sint-Maarten, benadrukt Plasterk.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.