TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Bonusquote: Masoumah Hosseini (VVD) sloopt slachtofferdenken allochtonen

'Cultuur van slachtofferschap brengt je al snel in de tweede groep'

 

“Ik ben op mijn 15e uit Afghanistan hier gekomen. Toen begon ik zowat bij nul. Als het mij al lukt om succes te hebben, dan moet je als Marokkaan, Turk of Surinamer van de derde generatie toch helemáál niet klagen over kansen? Klagen tast je zelfvertrouwen aan en leidt al snel tot de overtuiging: het lukt toch niet. Ik zeg: het lukt wél.

In het eerste artikel van de Nederlandse grondwet staat dat discriminatie verboden is. De wet beschermt je. Als je niet naar de rechter wilt, zijn er antidiscriminatiebureaus, met subsidie van de Nederlandse overheid. Wat wil je nog meer? Nóg meer subsidie?

Ik weet het moment [dat ik besloot geen hoofddoek meer te dragen] nog goed. Ik was op een partijcongres. Ik keek om me heen, zag dat ik de enige was met een hoofddoek en ik dacht: wat maakt mij anders of beter? In Nederland is het ook voor je veiligheid niet nodig om er een te dragen.”

Kijk naar mijn ouders. Gelovige moslims die wél succesvol werden. Als er hier een kloof is, dan zit die tussen mensen die mee willen en mensen die niet mee willen. Een cultuur van slachtofferschap brengt je al snel in de tweede groep.

En nou niet gaan zeuren over het woord ’allochtoon’, het is maar een woord.”

 

Het Zuid-Hollands VVD-Statenlid Masoumah Hosseini doet in een interview met de Telegraaf (Blendle-link) uitspraken die waar en helder zijn, maar in cultuurmarxistisch Nederland helemaal niet mogen van de links-totalitaire deugbrigades.

Wij wensen Masoumah Hosseini de komende tijd dan ook heel veel succes op social media. Inshallah!

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.