TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Frans Timmermans via NOS: Gaat fantastisch met EU, alleen jammer van xenofobie

De door u betaalde NOS, een mooi, volstrekt kritiekloos, 'journalistiek' EU-podium

Attentie! Hier volgt een mededeling in het kader van de subjectieve, afhankelijke, kritiekloze NOS-propaganda ter meerdere eer en glorie van de EU (moge haar macht groots en eeuwig zijn) verzorgd door journalist buikspreekpop Arjan Noorlander.

*Boing!*

Heden sprak onze Glorieuze Grote Leider, Roerganger der Roergangers, het Sociaaldemocratisch Genie wiens stem alleen al bergen kan laten huilen en sterren van het firmament doet vallen, De Grote Frans Timmermans (PvdA), vrede, eeuwigheid, tolerantie en 77 maagden zijn met hem, tot onze nationale  NOS!

Juichend en kirrend van geluk en ontroering mochten wij Zijn Blijde Boodschap van Eeuwige Jeugd en Vrede ontvangen opdat wij het op uw kosten overdwars, zonder ook maar het kleinste spoortje van kritiek, door uw strot kunnen duwen! Drie hoeraatjes voor de NOS en de NPO! Hoera! Hoera! Hoera!

Heil Europa! Heil Frans Timmermans! Heil de NOS! Opdat zij nog duizend maal duizend linkse lentes lang mogen blijven bestaan en het geld voor al deze weerzinwekkende EU-propaganda uit de zakken van argwanende belastingbetalers mogen zuigen!

*Klaroengeschal*

Dames en Heren! Beste reizigers! Maak plaats voor De Grote Frans Timmermans, Heilige Der Eeuwigheid, Hoeder van miljoenmiljard Europese kinderen, wijze der wijzen, beweger der bewogenen, ziener der zienden, richter der richteren!

Hoezee! Hoezee! Hoezee!

 

“Het is weer tijd voor een optimistisch geluid uit Europa. De waarschuwing van vorig jaar dat de Europese Unie uit elkaar zou kunnen vallen, heeft als een wekker gewerkt. Het aantal vluchtelingen dat naar Europa komt is de laatste twee jaar fors gedaald. Dat is redelijk onder controle.

“Je ziet ook dat de economie het weer veel beter doet. Er is groei in alle lidstaten, de werkloosheidscijfers dalen en er zijn nog nooit zo veel banen geweest in Europa als nu. De migratiecrisis zal een generatie bij ons blijven en wij zijn er nog lang niet, maar de ergste excessen en problemen van de vluchtelingencrisis hebben we redelijk onder controle.

“Burgers zijn ontevreden, maar willen geen brexit-achtige oplossingen. Men zegt ‘hé wacht eens even, we zijn dan wel niet tevreden, maar uit elkaar vallen en in een situatie terechtkomen zoals de Britten, dat willen we nou ook weer niet’. De populistische lente is een Europese lente geworden.

“We moeten meer doen om de veiligheid van de burgers te vergroten, zowel de persoonlijke veiligheid als de bescherming tegen terrorisme. Verder moeten we gezamenlijke oplossingen bieden voor de migratie en we moeten met elkaar zorgen voor meer banen. Die wens ligt in Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, maar je ziet ook dat Nederland weer meer samen wil doen.

“Die discussie over meer of minder Europa gaat nergens over. Dat is symboliek. De mensen zijn niet gek. Wat burgers willen, is dat we problemen aanpakken en dat we de burger zelf centraal stellen bij die oplossingen. Mensen snappen heus wel dat de migratiecrisis niet door landen alleen opgelost kan worden. Veiligheid houdt niet op bij de landsgrens en economieën zijn van elkaar afhankelijk.

“De kern is dat we elkaar moeten vertrouwen. Mensen zijn ongerust omdat het ongemakkelijk voelt om afhankelijk te zijn van iemand die je niet vertrouwt.

“Een belangrijke rol bij het herstel van vertrouwen is weggelegd voor nationale politici. De verschillen tussen arm en rijk zijn in de meeste landen door de economische crisis alleen maar toegenomen. Nederland is daar gelukkig een uitzondering op.

“Een samenleving die niet werkt aan meer gemeenschappelijkheid staat onder druk en valt ten prooi aan nationalisme en soms zelfs xenofobie. Wij als politici hebben, als we onze geschiedenis een beetje kennen, een verantwoordelijkheid om samen te werken en we moeten voorkomen dat we tegenover elkaar staan.”

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.