TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Polen blijft asielzoekers weigeren

Brussel roept EU-landen op meer vluchtelingen op te nemen

Tags: , ,

Polen zal blijven weigeren immigranten toe te laten volgens een herverdelingsregeling van de Europese Unie, zei premier Beata Szydlo woensdag. Dit ondanks een uitspraak van het EU-hof van Justitie dat Brussel het recht heeft lidstaten te dwingen asielzoekers op te nemen.

“Ik was ervan overtuigd dat een dergelijke beslissing er aan zat te komen, maar dit verandert absoluut niets aan de houding van de Poolse regering met betrekking tot het migratiebeleid”, vertelde Szydlo aan journalisten in de marge van een zakenconferentie.

Eerder op woensdag wees de hoogste rechter van de Europese Unie klachten van Slowakije en Hongarije over het EU-migratiebeleid af.

De Europese Commissie roept alle EU-landen op de afspraken over het overnemen van asielzoekers uit Italië en Griekenland na te komen. Ook moeten de lidstaten meer erkende vluchtelingen rechtstreeks uit Turkije en Afrikaanse landen toelaten, zegt EU-commissaris Dimitris Avramopoulos (Migratie).

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.