TPOok!

 
Politiek

Openbaar Ministerie wilde Volkert van der Graaf in het buitenland onderbrengen

Fortuyn-moordenaar kreeg beveiliging tijdens proefverloven

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft overwogen om Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, direct na zijn vrijlating te huisvesten in het buitenland. Dat blijkt uit documenten die in bezit zijn van Brandpunt na een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur. Het OM onderzocht of Van der Graaf ondergebracht kon worden in België, Duitsland of andere landen waarmee een verdrag was gesloten over het uitzitten van straffen. Er waren onder meer zorgen over zijn veiligheid. Uiteindelijk koos Van der Graaf zelf voor de gemeente Apeldoorn als woonplaats. De reclassering regelde vervolgens daar een woning en uitkering voor hem.

Uit de stukken blijkt dat Volkert van der Graaf werd beveiligd door de NCTV tijdens zijn vier proefverloven. Ook waren er allerlei voorwaarden verbonden aan die verloven. Er werd precies afgesproken welke uitstapjes Volkert mocht maken. Ook mocht Van der Graaf niet op sociale media actief zijn en zijn internetgebruik werd tijdens zijn verloven scherp in de gaten gehouden.

Lees ook

Brandpunt – OM overwoog om Volkert van der Graaf na vrijlating onder te brengen in het buitenland

Dossier Volkert van der Graaf

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.