Politiek

Chris Aalberts is erbij – Een avondje gesteggel over het Rob Scholte Museum

06-09-2017 19:01

Steun de verslaggeving van Chris Aalberts via crowdfundingplatform Voor de Kunst, voor meer politieke verslaggeving bij TPO. Doneer hier.

In het centrum van Den Helder staat een voormalig postkantoor. Kunstenaar Rob Scholte wilde er een museum beginnen en nam er enkele jaren terug zijn intrek. Het zou het begin worden van een lange reeks conflicten met de gemeente, die het postkantoor wilde afbreken om hier een nieuw gemeentehuis te bouwen. Scholte moest dus weg. Hoewel het nieuwe stadhuis van de baan lijkt, gaat de ruzie door. De gemeente wil nog steeds dat Scholte vertrekt en probeert het postkantoor te verkopen aan de hoogste bieder.

Vanavond is Chris Aalberts bij de zoveelste episode van deze bestuurlijke soap, nu drie Helderse oppositiefracties de gemeenteraad eerder van reces laten terugkeren om opheldering te vragen over de gang van zaken. De klacht: Scholte wilde het gebouw kopen maar de gemeente maakte dat onmogelijk. Boze tongen beweren dat de burgemeester erachter zit: die zou Scholte sowieso weg willen hebben. De oppositiefracties willen de zaak snel uit de wereld hebben want er dreigt imagoschade voor Den Helder. Chris Aalberts inventariseert live op Twitter hoe het imago van Den Helder zich ontwikkelt.


Tweets: @ChrisIsErbij

Kijk ook

Video – Rob Scholte over de bestuurlijke hel die Den Helder heet