TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Macron-Kamerlid M’jid El Guerrab slaat oud-collega met motorhelm ziekenhuis in

'Beveiligers moesten El Guerrab vasthouden om erger te voorkomen'

Een parlementslid van president Macrons La République En Marche (LREM) heeft een collega-politicus Boris Faure van de Parti Socialiste met een motorhelm het ziekenhuis in geslagen. Hij wordt door de Franse Justitie verdacht van ‘opzettelijk geweld met wapen’. Na een lang politieverhoor op vrijdag is LREM-afgevaardigde M’jid El Guerrab (34) zaterdag door het Parijse parket formeel in staat van beschuldiging gesteld. Hij heeft zich ziek gemeld. De twee mannen hebben eerder lang samengewerkt in de Parti Socialiste. Dat schrijft NRC Handelsblad zondag.

Faure, die na een operatie en enige dagen intensive care zondag naar huis mocht, zegt dat hij El Guerrab woensdagmiddag toevallig tegenkwam en dat hij toen voorstelde hun conflict bij te leggen. Ooggetuigen, die aan het woord komen in weekblad Marianne, zeggen dat El Guerrab tijdens het gesprek ‘plotseling’ ging slaan, waarna de aan zijn hoofd bloedende Faure hem voor ‘sale Arabe’ (vuile Noord-Afrikaan) uitmaakte. Beveiligers moesten El Guerrab vasthouden om erger te voorkomen.

Lees ook

NRC Handelsblad – Macron-parlementslid slaat oud-collega naar de intensive care

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.