Politiek

Duitsland gaat gekochte Panama Papers met Nederland delen

28-08-2017 15:47

De Duitse autoriteiten gaan de Panama Papers delen met Nederland. Dat heeft staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) maandag aan de Tweede Kamer laten weten. De Duitse recherche wist in juli voor vijf miljoen euro de hand weten te leggen op de miljoenen documenten. Partij voor de Dieren en GroenLinks wilden dat de staatssecretaris om een kopie zou vragen. Nederlandse ambtenaren zijn inmiddels in gesprek met het Bundeskriminalamt (BKA), de Duitse federale recherche.

Wiebes:

 

“Het BKA heeft aangegeven dat – indien het bij het BKA in bezit zijnde bestand voor Nederland relevante gegevens bevat – het bereid is deze te delen met de Nederlandse bevoegde autoriteit. Momenteel wordt onderzocht of, op welke wijze en onder welke voorwaarden dit kan gebeuren.”

 

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) maakte vorige maand bekend op basis van beschikbare informatie al honderden Nederlanders te hebben gevonden die zijn betrokken bij wereldwijde belastingontwijking en -ontduiking via belastingparadijzen als Panama.

Lees ook

Oranje in offshoreparadijs – Prinses Irene ‘presidente’ van vennootschap te Panama

GroenLinks-kandidaat Maya van der Steenhoven stapt op vanwege belastingparadijs constructie