TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Frans Timmermans (PvdA) maakt burgers wéér bang voor ‘nationalisme’

'Extremisme, nationalisme, xenofobie, haat nog altijd niet verdwenen van Europese toneel'

 

Lees ook: Nationalisme is niet per definitie fout, is ook progressieve, democratische kracht.

 

Extremisme, nationalisme, xenofobie en haat zijn nog altijd niet verdwenen van het Europese toneel. In de Europese Unie is echter geen plaats voor onderdrukking, intolerantie en extremisme, stelt de Europese Commissie woensdag, op de Europese dag ter herdenking van de slachtoffers van totalitaire en autoritaire regimes.

“We staan pal achter de democratie, de rechtsstaat en de fundamentele rechten, zowel in Europa als wereldwijd”, schrijven de EU-commissarissen Frans Timmermans (Rechtsstaat) en Vera Jourova (Justitie) in een verklaring.

Op 23 augustus 1939 ondertekenden nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie het Molotov-Ribbentroppact, dat het begin markeerde van een van de donkerste periodes van de recente geschiedenis van ons continent, brengt het duo in herinnering. “Totalitaire regimes perkten vrijheden in en maakten miljoenen burgers slachtoffer van hun ideologie. We moeten de herinnering aan de verschrikkingen uit het verleden levend houden. Dat geeft ons kennis en kracht om degenen die deze ideologieën nieuw leven willen inblazen te verwerpen.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.