TPOok!

 
avatar
   
Opinie

U zond in: ‘Waarom ik principieel maandelijks aan TPO doneer’

'De repressie zal stap voor stap verder worden doorgevoerd'

“Beste mensen van TPO,

Al jaren erger ik me aan het kleineren, demoniseren, en het “mondensnoeren” van mensen met een andere mening dan de policor linkse kerk.

Al weer 20 jaar geleden leidde deze ergernis over de intolerantie van (regressief) links tot het einde van mijn toen al 20 jaar durende stem op linkse partijen (dat was meestal de PvdA).

Nadat er eerder dit jaar de kwestie omtrent het adverteerdersbellen was met betrekking tot GeenStijl/Dumpert, begon ik al te denken om iets te doen, bijvoorbeeld gaan doneren aan een (nieuws)website of journalist die zich tegen genoemde repressie verzet. Mijn geringe inkomen weerhield mij er van dit ook daadwerkelijk te gaan doen.

Na de ontwikkelingen van de laatste weken heb ik nu de knoop doorgehakt.

Demonetising

De afgelopen weken werden mensen en diverse organisaties verwijderd van Patreon (onder anderen Lauren Southern), waardoor dezen financieel worden getroffen. Ik ben er van overtuigd dat dit zal doorgaan, meerdere mensen en organisaties zullen worden verwijderd van Patreon.

Dan was er deze week eerst het ontslag van een Google-medewerker wegens het schrijven van een memo omtrent (de discussie over) diversiteit en meningsuiting op de werkvloer.

Gisteren kon ik lezen dat YouTube is begonnen met het “demonitisen” van video’s van uploaders die kritisch zijn over migratie, islam, en veel andere thema’s.

Door deze actie raken deze YouTubers veel inkomsten van adverteerders kwijt. Ook zullen hun video’s worden weggestopt in de krochten van YouTube, en zullen ze dus moeilijker te vinden zijn. Deze video’s zullen ook niet meer zichtbaar zijn in de kolom “aanbevolen”.

Repressie

Het is voor mij duidelijk dat het niet hier bij zal blijven, de repressie zal stap voor stap verder worden doorgevoerd.

Ik heb besloten om met ingang van deze maand maandelijks te gaan doneren. Er zijn veel mensen en sites die financiële steun goed kunnen gebruiken, maar ik heb besloten te beginnen in Nederland, en heb gekozen voor TPO. Vanaf nu dus een maandelijkse donatie (als soort van abonnement).

Tegengeluid

Ga door met jullie goede werk, het is hard nodig dat er tegengeluid is tegen de gelijkgeschakelde MSM en NPO.

Met vriendelijke groet,

Naam, adres, woonplaats bekend bij redactie.”

 

Beste donateur,

Ten eerste: eeuwige dank voor uw donaties, uw steun, uw begrip, uw meedenken en uw medestrijd voor de vrijheid.

Ten tweede: wij denken dat u volkomen gelijk heeft en vrezen dat we nog maar aan het begin staan van een verschrikkelijke repressie die steeds meer stemmen en geluiden onmogelijk zal gaan maken. De laffe aanval op Geenstijl door Volkskrant en NRC Handelsblad met hun adverteerdersbelmanifest moet genoeg zeggen: op het moment dat juist de instituties die er voor moeten waken dat persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en vrije expressie, de kernwaarden van een democratie, mogelijk blijft zélf gaan proberen om die vrijheid te beperken weet je dat er iets heel grondig mis is. Dat er iets is doorgerot wat de kern heeft aangetast.

Een systeemcrisis. ‘Journalistieke stroomuitval’, zoals het nu al in Duitsland heeft. Zie het nepnieuws van CNN. Zie de eenzijdige, bevooroordeelde verslaggeving over Trump, Rusland, Syrië, vluchtelingen, de islam, de multiculturele samenleving of de EU. Zie het aanhoudende demoniseren van Wierd Duk, Thierry Baudet, Geert Wilders, Geenstijl, TPO, Annabel Nanninga, Ebru Umar, Joost Niemöller, WNL, Powned…ga zo maar door.

Vrees voor repressie

En eerlijk is eerlijk: ook wij vrezen de repressie, de agressie van couranten en media-instituten die ons geluid niet wensen horen en de daaropvolgende laster die adverteerders bang zal maken om nog langer bij ons te adverteren. Het is een kwestie van tijd, denken we.

Sowieso zijn adverteerders steeds meer op zoek naar ‘feelgood‘ en wordt er meer en meer geld besteed aan Youtube-vloggers die jongeren bereiken met inhoudsloze leegte en beautymeisjesvideo’s die een positieve maar onrealistische boodschap van gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit verspreiden. Social influencers is waar adverteerders naar op zoek zijn, maar social influencers zijn zelden tot nooit mensen die zich normaal verhouden tot de realiteit. Het gaat om spinners, voorliegers, wensdenkers en wegkijkers die er met rook en spiegels alles aan zullen doen om hun doelgroep een mierzoet sprookje te verkopen. Dát is waar adverteerders naar op zoek zijn.

De boodschap van adverteerders is een boodschap van de nieuwe smetvrije samenleving, ontdaan van ongewenste elementen. Repressie is er dan ook dát te bewerkstelligen: het verwijderen van ongewensten, dissidenten, andersdenkenden, gedachtencriminelen, meningsuiters, kunstenaars, schrijvers en niet-gelijkgeschakelde, onafhankelijke journalisten.

Commerciële media

Commercieel gefinancierd nieuws en commercieel gefinancierde journalistiek zijn ten dode opgeschreven. Gelukkig geldt dat ook voor couranten die, net als alle commerciële nieuwsmedia, het steeds moeilijker hebben adverteerders te vinden. Toch nog een lichtpuntje. (De dag dat Trouw, Volkskrant, NRC en NPO ophouden te bestaan is de dag waar door velen reikhalzend naar uit wordt gezien.)

De toekomst ligt dus in abonnementsjournalistiek (De Correspondent is daarvan een succesvol voorbeeld), gecrowdfunde journalistiek, journalistiek die met donaties mogelijk wordt gemaakt, mecenassen, suikeroompjes, erfenissen en gulle gevers. Zoals u!

Stille revolutie

Want gelukkig zijn er nog heel veel mensen zoals u. Sterker nog: het worden er elke dag meer. De laffe aanvallen van demoniserende, politiek-correcte oude media op nieuwe online initiatieven blijft bij burgers niet onopgemerkt. Zoals gewoonlijk overschatten oude media hun rol en zien ze niet in dat die rol reeds is uitgespeeld. Omdat ze geen monopolie op waarheid en moraal meer hebben, omdat burgers gewoon terug kunnen praten, omdat denken en debatteren niet langer is voorbehouden aan een zelfbenoemde elite.

Ja, er is sprake van een sluipende repressie, van meer en meer pogingen om andersdenkenden het zwijgen op te leggen, geluiden te smoren, mensen te muilkorven, een totalitaire samenleving vorm te geven. Maar tegelijkertijd is er ook sprake van een stille revolutie. Door burgers die zich niet langer de mond laten snoeren en hun eigen leven vorm willen geven. Nieuwe alternatieve media groeien als kool, steeds meer mensen zijn de eenzijdige opgelegde main stream nieuwsbubbel zat en gebruiken alternatieven, in de VS hebben alternatieve media als Breitbart en InfoWars zelfs mede een president in het zadel geholpen. De gevestigde geïnstitutionaliseerde media, die zo lang het monopolie op waarheid hadden, stonden er bij en keken er naar.

Doneren heeft zin

Die alternatieven die, godzijdank, steeds krachtiger en machtiger worden, bestaan dankzij u. Dankzij uw giften, uw medewerking, uw meedenken. Uw geloof, enthousiasme, ondersteuning.

Dus ja, doneren heeft zin. Meehelpen het goede woord te verspreiden heeft zin. In alternatieve media geloven heeft zin. Je steentje bijdragen heeft zin. Iets terugzeggen heeft zin. Je (geweldloos, we zijn NRC Handelsblad niet) verzetten heeft zin!

Want uiteindelijk gaat het om uw vrijheid. En als het om uw vrijheid gaat is niets doen en afwachten nooit voldoende. Als het gaat om vrijheid is uiteindelijk geen enkele bijdrage ooit te klein.

Waarvoor nogmaals dank.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.