TPOok!

 
Politiek

Jan van de Beek legt in 11 tweets uit waarom het vluchtelingenvoorstel van Ruud Lubbers niet deugt

Oud-premier wil jaarlijks 25.000 vluchtelingen naar Nederland halen

Voormalig minister-president Ruud Lubbers stelde eerder op de dag voor jaarlijks 25.000 vluchtelingen naar Nederland te halen. Net zoals de komst van de gastarbeiders zou dat positieve gevolgen voor het Koninkrijk kunnen hebben. Bovendien zou de komst van meer vluchtelingen een probaat middel tegen de vergrijzing kunnen betekenen, aldus de CDA-coryfee. Een ‘onverantwoord pleidooi’, meent Jan van de Beek, wiskundige en cultureel antropoloog die promoveerde op politicologisch onderzoek naar productie van politiek gevoelige kennis over economische effecten van migratie. Een college in 11 tweets.

Mocht u denken: Wat een malle foto van Ruud Lubbers, hier het originele bijschrift: Former Prime Minister of the Netherlands Ruud Lubbers falls after tripping on the red carpet as he arrives to the Cerro Castillo presidential palace for lunch with other visiting dignitaries in Vina del Mar, Chile on March 11, 2014. Lubbers is in Chile to attend the inauguration ceremony of Chilean President Michelle Bachelet. AFP/FRANCESCO DEGASPERI.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.