TPOok!

 
Politiek

Formatiewatch – Ruud Lubbers bepleit opnemen 25.000 vluchtelingen per jaar

'Vluchtelingen hebben ons nodig, maar wij hen ook'

Voormalig minister-president Ruud Lubbers adviseert de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie alsnog 25.000 vluchtelingen per jaar op te nemen. Dat schrijft de CDA’er samen met emeritus hoogleraar Paul van Seters in NRC Handelsblad. Een dergelijke eis van GroenLinks leidde er toe dat eerdere onderhandelingen over een nieuw kabinet sneuvelden. Het is Lubbers te doen om VN-vluchtelingen die jaarlijks worden verdeeld door de UNHCR. De oud-premier leidde begin deze eeuw de organisatie als Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen.

De vluchtelingen kunnen volgens Lubbers een middel tegen de vergrijzing betekenen.

 

“Mede daarom zouden 25.000 VN-vluchtelingen die jaarlijks naar Nederland komen, mits zij in staat zijn in ons land in te burgeren en op korte termijn hun eigen boterham te verdienen, van grote waarde kunnen zijn voor ons allemaal.

Die gedachte moet ons inziens helemaal niet van tafel. Vluchtelingen hebben ons nodig, maar wij hen ook. Door de VN erkende vluchtelingen zijn geen gelukzoekers. Zij kunnen, met hun kinderen en kindskinderen, in een vergrijzend Nederland waardevolle medeburgers worden.”

 

Nederland neemt sinds 2016 jaarlijks 500 VN-vluchtelingen op.

Lees ook

Ruud Lubbers – Neem 25.000 vluchtelingen per jaar op

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.