TPOok!

 
Video

Duitse Justitieminister dolblij met elke gratis politieagent – geef de jongen een lintje

#HeyTwitter, in Duitsland komt de klikcultuur weer lekker op gang

Moet je deze held nou zien, Shahak Shapira. Een jongen uit Hamburg die, mislukt als dj, zijn teveel aan vrije tijd stopt in het afstruinen van sociale netwerken op zoek naar ‘Hasscommentar‘ en dat met de toewijding van een echte detective. Deze stakker doet iets waar je echt geen enkel talent voor nodig hebt, maar bakken met lof voor krijgt van politiek correcte deugmensen, zoals SPD minister van Justitie, Heiko Maas.

Die is dolblij met zo’n extra gratis politieagent als burger, geef de jongen een lintje. Maas (die reageert op Shapira): “Twitter verwijdert maar 1 procent van de gemelde ‘haatcommentaren’. #HeyTwitter, dat is veel te weinig!” Meer verwijderen is volgens hun logica altijd beter, want het plezier dat daarin zit moet onbeschrijfelijk zijn. Zie ook Shahaks triomfantelijke blik als hij vertelt over zijn besluit de ‘niet verwijderde tweets’ op de stoep van het Twitter gebouw te spuiten. Wat een deugniet.

Boos dat Twitter niet alle 300 tweets uit hun huizen heeft gesleurd

Shahak is in deze video vooral boos dat Twitter niet alle 300 tweets die hij heeft gerapporteerd ‘s nachts uit hun huizen heeft gesleurd. Hij hoorde helemaal niets terug! Voor al die moeite. Natuurlijk zorgde Shahak wel voor een mooie selectie van de ‘haat’ die hij vond. Populistische haat, zoals een nietsvermoedende voorbijganger in het filmpje opmerkt. De arme man trok helemaal wit weg bij al die woorden op de stoep die hij anders nooit had hoeven zien (omdat ze namelijk in de krochten van het internet bestaan, waar niemand er last van heeft behalve de trollen met hun plakkerige toetsenbordjes zelf). Maar goed je moet eerst haat verspreiden om haat aan te pakken, nietwaar?

 

 

 

 

   

Steun direct Sietske Bergsma

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.