TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Natieneutraal paspoort

'Ik voel mij heden steeds minder Nederlander of onderdaan van de EU'

Aangezien geslacht voor mij persoonlijk reëler is dan nationaliteit, pleit ik in dit betoog voor een natie-neutraal paspoort.

Het is kwetsend dat het Koninkrijk der Nederlanden – nota bene een land zonder kabinet – en de Europese Unie – een compleet fictief of artificieel; lees niet biologisch bestaande organisatie – op mijn paspoort vermeldt staan. Ik voel mij heden namelijk steeds minder Nederlander of onderdaan van de EU.

Papieren werkelijkheid

Mijn biologisch te meten mannelijkheid, sluit meer bij mijn persoonlijke identiteit aan, dan de plaats waar ik toevallig geboren ben of verblijf.

Aangezien ik erg van de exacte wetenschap ben, en je bij bloedtests niet uit mijn DNA het Nederlanderschap kan opmaken, wil ik die onzin niet in mijn reisdocument vermeld meer zien. Nationaliteit is immers slechts een sociaal of historisch construct: een papieren werkelijkheid of een waan in de hoofden van mensen. Sociaal ben ik sowieso niet en historie is iets van vervlogen tijden.

Enfin, ik wens dat op mijn nieuwe paspoort in plaats van: Koninkrijk Der Nederlanden, Koninkrijk Der Hemelen komt te staan. En in plaats van Europese Unie, Jezus Unie.

Aan de dunne

Als christen-anarchist en religekkie, erken ik de toevallige wereldse gezagsindelingen namelijk steeds minder. In het kader van diversiteit wens ik daarom dat er ook met mijn levensbeschouwelijke grondhouding rekening wordt gehouden. Waarom krijgen gender-neutralen wel een eigen wc en natie-neutralen niet? Dat is je reinste discriminatie. Ik wens tijdens wc bezoek niet met nationalisten, eurofielen, wereldburgers of met welk politiek gemotiveerde mens dan ook samen te zijn.

Daarnaast verblijf ik tijdens het lezen van de recente headlines ook steeds langer op het toilet wegens permanent aan de dunne. Het is dan ook niet meer dan redelijk om een privé schijthuis te hebben waarbij ik niet gestoord wordt door niet natie neutralen. Met een transgender toiletjuffrouw heb ik verder geen moeite, mits hij haar mannetje maar staat in het uitoefenen van zijns/haar vak/roeping.

   

Steun direct Niels Kolman

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.