TPOok!

 
Opinie

Rob Wijnberg vs. Paul Cliteur: het absurde is het nieuwe normale

Een schokkend lange lijst voorbeelden van haat tegen het Westen

Tags: ,

Dit artikel hoort bij de reeks ‘Cultuur en Politiek’, gefinancierd door crowdfunding. Draag vandaag nog bij aan deze interessante reeks artikelen via crowdfundplatform VoordeKunst!

 

Professor Paul Cliteur schreef een essay. Dat ging over ‘occidentofobie’: haat tegen het Westen en westerse zelfhaat. Want men zou ‘idealiter niet het strafrecht gebruiken om de opvattingen van mensen te beïnvloeden,’ ondertussen is de situatie dusdanig ‘kritiek’ dat we daaraan niet ontkomen. Zodoende suggereert Cliteur dat we occidentofobische standpunten dienen te ‘criminaliseren,’ en ook het ‘aanzetten daartoe’ als strafbaar moeten aanmerken.

Wijnberg contra Cliteur

Het was Correspondent voorman Rob Wijnberg die hier aanstoot aan nam. Eerst erkende hij dat Cliteur wel ergens een punt heeft. Bijvoorbeeld ouders die een schoolfoto missen wegens het Suikerfeest, daarover vervolgens de school aanklagen en van de rechter gelijk krijgen, dat vindt zelfs Wijnberg te ver gaan. Maar vervolgens stelt Wijnberg dat Cliteur te vaak rechtsaf is geslagen: hij zou zijn doorgeslagen.

Wat ik echter zal aantonen is dat Cliteur niet ‘rechtsaf’ is geslagen. Hij is nog steeds de oldschool Cliteur, vrijdenker en humanist, die weigert zijn kritische ratio te doen wijken voor culturele gevoeligheden. Het is echter de maatschappij om hem heen die absurd is geworden.

Nu zal de uitspraak van Cliteur bedoeld zijn om ons een spiegel voor te houden. Zijn essay maakt ons er op attent dat als wij opvattingen als ‘islamofobie’ criminaliseren, dat de deur dan ook open komt voor het strafbaar stellen van opvattingen die kwetsend voor westerlingen zijn. Groepsbelediging, haatzaaien, enzovoorts. Net zoals Koenraad Elst er in 2001 op wees dat als het sociaal acceptabel wordt om een ‘black consciousness‘ te cultiveren, dat op een zeker moment de slinger dan omslaat en er ook een ‘white consciousness‘ ontstaat.

Identiteitspolitiek

Dit zijn de situaties die ontstaan wanneer men de kwetsbare gevoelens van minderheden vooropstelt boven de integratie van minderheden in een Leitkultur. Identiteitspolitiek die het land versnipperd tot steeds kleinere groepen. Links is die weg ingeslagen, volgens Colin Crouch (Post-Democracy) mede omdat ze hun economische beloften niet meer konden waarmaken binnen een geglobaliseerde economie. Rechts kan nu niet anders dan volgen.

Het voorbeeld dat Wijnberg zelf gaf, van de schoolfoto, laat een slachtoffercultuur zien. Nederland werd tot een land van ‘lange tenen’: minder incasseringsvermogen en sneller op de teentjes getrapt. Cliteur benadrukt dat deze slachtoffercultus de vijanden van het Westen in de kaart speelt. Wijnberg zegt: “Cliteur noemt niet één voorbeeld. Niet eentje!”

Dat had hij nu niet moet doen

Het begon toen Silvio Berlusconi Silvio in 2001 zei dat de Westerse beschaving superieur is aan die van de islamitische wereld. Louis Michel, destijds de Belgische minister van buitenlandse zaken, bestempelde de opmerking als “onacceptabel en in strijd met Europese waarden.”
Echter, wie beschavingen vergelijkt op basis van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens kan uitsluitend constateren dat de Europese beschaving na eeuwen van bloedvergieten ver voorligt op de islamitische. Inmiddels is het zover dat Italië de naaktheid van standbeelden bedekte toen de president van Iran op bezoek kwam. Over cultureel masochisme gesproken, pardon cultuurmarxisme.

Niet eens één voorbeeld…

Europarlementariër Sargentini die ontkent dat zich terroristen in de migratiestroom bevinden. Jodenbasher Youness Ouali die zich in Pauw mag komen goedpraten. De toespraken van Diyanet die oproept om geen oud en nieuw te vieren. De NPO die etnische rellen omframed. Moties die kindhuwelijken moeten ontbinden worden niet aangenomen; een motie tegen salafisten in het leger evenmin. Chris Hottentot die van Facebook zijn naam niet mag hebben omdat hij Hottentot heet, wat beledigend zou zijn voor Afrikanen. Facebook dat een satirisch filmpje van Annabel Nanninga over Erdogan verwijdert.

Joshua Livestro die mensen in de krant met Breivik mag vergelijken. Geen ‘dames en heren’ meer in Amsterdam; ook bij de NS niet meer. Ook geen knielaarzen. Constanteyn Roelofs die mensen voor fascist uitmaakt als ze over dit opgelegde genderneutale taalgebruik verontwaardigd zijn. Twan Huys bij Nieuwsuur, 21 augustus: “Je hebt mensen die met open armen de vluchtelingen opvangen en je hebt mensen die ze met de gestrekte rechter arm tegenhouden.” Oftewel migratiekritiek = nazi. Een trambestuurder mag geen kruisje dragen. Een demonstrant die een varkensmuts draagt moet die van de politie afzetten, terwijl daar geen wettelijk precedent voor bestaat.

Paaseieren heten ‘voorjaarseieren‘ en ‘verstopeieren’. Het woord ‘moslimterroristen’ wordt gecensureerd op Teletekst. Pieter Duisenberg opent het debat over een linkse monocultuur in de academische wereld en krijgt het riool van Twitter over zich heen: hij ontvangt echter wel praktijkverhalen die zijn vermoedens bevestigen. Na de moord op Theo van Gogh schilderde een Rotterdamse kunstenaar een engel met de woorden ‘Gij zult niet doden’ op een muur van zijn huis, dat zich nabij een moskee bevond. Dit werd als opruiend gezien: van de autoriteiten moest het kunstwerk moest overgeschilderd. Een rechter in Amsterdam verbiedt Zwarte Piet. Een andere rechter verklaarde Nederland aansprakelijk voor de genocide in Srebrenica, inclusief compensatiegelden.

De sprookjesfiguren van de Efteling zijn volgens actiegroepen racistisch. Gordon maakt een grap over de afhaalchinees en de hele wereld valt over hem heen. Rechters die op TV beweren dat PVV-sympathisanten nooit rechter zouden mogen zijn. Conferenties om universiteiten te dekoloniseren. De bordjes bij het Rijksmuseum worden gecensureerd. Minister Asscher lobbyt bij RTL tegen Zwarte Piet terwijl zijn collage Rutte tegelijkertijd verklaart dat Zwarte Piet niet van de politiek is maar is van de samenleving. Het doodzwijgen van de NPO van het feit dat asielzoekers hun eigen kamp in brand staken. Vluchtelingen verorberden een koi karper uit de siervijver van een vakantiepark.

GroenLinks roept op tot niet-blonde gezinnen en modellen. Het oprekken van het ‘racisme’ begrip tot nationaliteit in het Wilders-proces. Een leraar hangt een poster op van Charlie Hebdo om discussie los te maken over vrije meningsuiting – moet de klassen rond om excuses te maken. Mark Jongeneel twittert “AZC Nee” en krijgt politie aan de deur. Idem dito voor Ivar Mol die op twitter de vraag stelt hoe een leraar moet reageren als leerlingen in de klas juichen voor jihad-aanslagen. De gemeente Arnhem faciliteert een festival met de Grijze Wolven. Een man die met prinses Maxima op de foto ging blijkt een spion van Marokko.

De Raad van State die een afwijzend standpunt inneemt over een democratisch tot stand gekomen referendum. De NPO knipt stukken uit een interview met Poetin om het te doen lijken alsof hij John Sweeney negeert. Pegida hing een spandoek op met daarop een man die een hakenkruis in een prullenbak gooit: arrestaties volgden. De affaire bubbels. SIRE krijgt bakken shit over zich heen op het moment dat ze zeggen dat jongetjes weer jongetjes mogen zijn. De outrage over de Bart Smit folder waarin meisjes spelen met huishoudspullen. Mannen die bij dure echtscheidingen moeten betalen voor huizen waarin ze niet mogen wonen.

De meerderheid van Nederland noemt de massa-migratie de “grootste fout uit de vaderlandse geschiedenis”: 57 procent, zo blijkt uit de Geschiedenismonitor, een onderzoek van het Historisch Nieuwsblad, Andere Tijden en de Volkskrant, aldus Maartje Willems in 2008 in Elsevier. Het leger mag/durft niet meer geüniformeerd in het openbare leven te reizen. D66-leider ‘pang pang Pechtold’ lacht zich krom dat er geen oefenmunitie meer is. Als je sperma doneert mag je niks meer zeggen over aan wie het wel of niet goede mag komen: dit dicteerde in 2013 het College voor de Rechten van de Mens. Praktiserende homoseksuelen mogen wel bloed doneren – in weerwil van wat de vereniging van hemofiliepatiënten verstandig acht. De ChristenUnie vindt dat u asielzoekers thuis moet opvangen.

Erik van Muiswinkel noemt een Zwarte Piet voorvechter een “domme kankerlul’. Onderzoek door Ruud Koopmans toont aan dat grofweg 45 procent van moslims in Europa fundamentalistische opvattingen heeft. Een substantieel deel van de allochtonen vindt Syriëgangers helden. WRR en CBS gebruiken het woord allochtoon überhaupt niet meer. Het CPB weigert bezuinigingen op ambtenaren te berekenen. Yasmina Haifi werkt voor de NCTV en verklaart dat “ISIS niets met de islam te maken heeft” maar een “zionistisch complot” is. PvdA’ers krijgen overal baantjes hoewel de partij de hardste nederlaag leidde in de geschiedenis. Terwijl ondertussen Martin Bosma, door vriend en vijand erkend als capabele vent, geen Kamervoorzitter mag worden, want PVV’er.

Conclusie

Geen voorbeeld, heer Wijnberg? Ik heb er honderden. En als ik ze begin te noemen, dan is er geen einde meer. Ik vermoed dat dit is waarom Cliteur “niet eens één voorbeeld” noemde. Ruud Lubbers zei ooit: Nederland is ziek. Dat was een zwaar understatement. Al deze ‘ziektesymptomen’ zijn kenmerken van cultuurmarxisme. Wie sinds Fortuyn de balans opmaakt, ziet dat argumenten en rationaliteit de gang van zaken nauwelijks hebben beïnvloed.

 

Dit artikel hoort bij de reeks ‘Cultuur en Politiek’, gefinancierd door crowdfunding. Draag vandaag nog bij aan deze interessante reeks artikelen via crowdfundplatform VoordeKunst!

 

Lees alle reviews over Avondland en identiteit

Lees alle reviews over Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders

   

Steun direct Sid Lukkassen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.