TPOok!

 
Haagse grabbelton

Kijk Femke Halsema zichzelf eens witwassen in interview met Margriet

Vergeet niet: 'Achter de schermen sabelde Halsema haar opvolgster al langer genadeloos neer'

Femke Halsema is terug! Nu ja, deze week in ieder geval middels een groot interview in Margriet. De voormalig GroenLinks-politica zit in een onzekere, wankele hormonale periode, kickbokst, begint aan een theatertournee en heeft bovendien – oh verrassing – een heuse roman in de pen. Maar ze zegt ook nog iets anders. Over – zonder haar te noemen – opvolgster Jolande Sap om precies te zijn.

‘Achter de schermen sabelde Halsema haar opvolgster al langer genadeloos neer’

Die moeilijke fase slaat uiteraard op het functioneren en uiteindelijk vertrek van opvolgster Jolande Sap.  Die woeste periode van het Kunduz Akkoord, stekkers uit stekkerdozen trekken en der Wille zur Macht van Tofik Dibi. Maar hield Halsema zich écht zo afzijdig in die periode? Nou neen.

Daar voor moeten we even terug naar eind 2012. Nadat Sap in oktober was opgestapt roemde Halsema het leiderschap van haar opvolgster en noemde het vertrek van Sap ‘onverdiend’. Maar nog voor de verkiezingen eerder dat jaar wierp Halsema al driftig dolken in de rug van de nieuwe fractievoorzitter. Toenmalig politiek commentator Paul Jansen (nu hoofdredacteur van de Telegraaf) destijds:

 

“Achter de schermen sabelde diezelfde Halsema haar opvolgster evenwel al langer genadeloos neer. Na een uitzending van 1 voor de verkiezingen roddelde Halsema er ook tegenover deze krant driftig op los en typeerde ze Sap als een bazige ruziezoeker, als iemand die tegen beter weten in toch de Kunduz-missie had gesteund. “Dat kan ik op tv natuurlijk niet zeggen,” vond Halsema. Let wel: zij was het die Sap in die onmogelijke positie rond Kunduz had gebracht.”

 

Waarvan akte.

Lees ook

Femke Halsema in Margriet – ‘Ik wil mooie verhalen vertellen’ (Blendlelink)

Dossier Femke Halsema

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.