TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Slowakije: Brussel discrimineert ons met vissticks

Binnenkort top-overleg met Jean-Claude Juncker - Ook problemen met wasverzachter en koffie

Slowakije krijgt niet dezelfde kwaliteit vissticks als andere Europese landen en aan deze discriminatie moet snel een einde komen. Dit zei de Slowaakse premier Robert Fico kort voor een regionale topconferentie woensdag met de leiders van Hongarije, Tsjechië en Polen. Fico dreigt volgens de BBC met boycotmaatregelen tegen producten uit andere Europese landen als de Europese Commissie niet ingrijpt.

Fico heeft gezegd dat in zijn land er minder vis zit in de vissticks die in Slowakije verkocht worden, dan die bijvoorbeeld in Oostenrijk met hetzelfde merk en dezelfde verpakking over de toonbank gaan. Volgens Fico doet zich dit oneerlijke verschijnsel ook voor in onder meer pakken wasverzachter en koffie.

Fico gaat komende week met de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, over de discriminatie praten. Hij doet dat niet alleen namens Slowakije, want ook andere Oost-Europese landen hebben geklaagd dat ze soms minder waar voor hun geld krijgen dan rijkere EU-lidstaten.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.