TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Zo glipte NPO-grootverdiener Giel Beelen jarenlang door de mazen van verschillende wetten

NPO probeerde ministerie antwoorden 'in te fluisteren'

Tags: , , ,

BNN/VARA- presentator Giel Beelen heeft zeven jaar lang ongemerkt kunnen bijverdienen bij de NPO. Dat valt af te leiden uit documenten die de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Onderwijs Cultuur en Wetenschap hebben vrijgegeven na een beroep op de wet openbaarheid van bestuur (Wob). Dat meldt RTL Nieuws maandag.

De documenten die de ministeries nu hebben vrijgegeven, laten bovendien zien hoe de NPO geprobeerd heeft het ministerie van OCW antwoorden in te fluisteren op Kamervragen. Zo mailt het onder meer hoe alle inkomsten van Beelen boven de norm voor topsalarissen voor de publieke omroep, de zogenoemde BPPO-norm, niet uit belastinggeld worden betaald maar uit verenigingsgeld. En hoe het aantal presentatoren met topsalarissen de laatste jaren is afgenomen.

Als Beelen over een periode van zeven jaar ieder jaar 125.000 euro zou hebben bijverdiend komt dat neer op dik 8 ton. De NPO wil ‘omwille van de privacy van personen geen uitspraken doen over bedragen en individuen’, maar noemt de ‘betaalde vergoeding voor advisering op het gebied van muziekbeleid, marketing, internet en dj-talent substantieel lager dan de berekende 800.000 euro’.

Lees ook

RTL Nieuws – Hoe Giel Beelen jarenlang ongestoord kon bijverdienen

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]ostonline.nlBitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.