TPOok!

 
Haagse grabbelton

Wachtgeldwatch – Ard van der Steur (VVD) niet naar Artis

Tegen TPO: 'Geen behoefte aan mededelingen over mijn activiteiten'

De redactietelex ratelde maandag dat Artis een nieuwe directeur krijgt. De huidige baas van de Amsterdamse dierentuin, Haig Balian, draagt het stokje op 1 november over aan Rembrandt Sutorius (‘Bordewijk much daar in Artis’, riep iemand hier op de redactie). Balian, die in 2003 begon bij Artis, blijft nog wel betrokken bij de dierentuin. Hij gaat zich volledig concentreren op de ontwikkeling van het Artis Groote Museum.

Ard wilde naar Artis

Maar in het kader van TPO‘s doorlopende Dossier Wachtgeldwatch herinnerden wij ons opeens opmerkingen van toen nog minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) over de hoofdstedelijke zoo. Enkele maanden voor zijn aftreden begin dit jaar zei hij in de kolommen van het AD dat hij het directeurschap van Artis ‘fantastisch’ zou vinden. “Ik zou daar energie van krijgen. Zo’n icoon op gebied van toerisme en dierenwelzijn! Lijkt me geweldig! Weet u, ik heb nooit plannen gemaakt in mijn leven. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.”

‘Geen behoefte aan mededelingen over mijn activiteiten’

Van der Steur – die sinds zijn aftreden een nieuwe look heeft – toch even een sms’je gestuurd: was hij in de race en zo nee, waarom niet? Reactie:

 

“Dank voor uw bericht en interesse. Op dit moment heb ik geen behoefte aan mededelingen over mijn activiteiten.”

 

Helaas, op een ander platform zagen we het al voor ons: Ard van Artis en dan meteen een TV-programma erbij. Dat hij een mooie lullepot houdt over de Goudwanggibbon en de Roelroel. Dat werk.

Toch jammer.

Lees ook

Wachtgeldwatch – Omstreden Wassila Hachchi (D66) te huur voor feesten en partijen: 7500 euro

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.