TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Haagse herenclub De Witte weet niet of ze omstreden VVD’er Loek Hermans als lid wil

Gevallen senator beschikt niet over 'moreel kompas'

Een aantal leden van de chique Haagse herenclub De Witte heeft grote moeite met een door VVD-prominent Loek Hermans aangevraagd lidmaatschap. Oud-diplomaat Hans Slingeland van Bemmelen is volgens het AD, dat in het bezit is van mailverkeer over de kwestie, aanstichter van de rel.

Van Bemmelen stelt nieuwe leden met een hoog profiel toe te juichen, die geen beter moreel kompas hoeven te bezitten dan het gemiddelde De Witte-lid. “Als blijkt dat iemand zo’n kompas niet bezit, dan vind ik deballotage wenselijk en gerechtvaardigd.”

In zijn bezwaren tegen Hermans is een reeks artikelen uit openbare bronnen bijgevoegd, die de rol van de VVD’er in een aantal affaires beschrijft. Het gaat hierbij om kwesties als Meavita, het COA en de affaire-Keizer.

Hermans in een reactie: “Als ik nou strafrechtelijk in de fout was gegaan. Maar het zijn beleidsbeslissingen. Dan kunnen ze 90 procent van De Witte wel royeren.”

AD – Chique herenclub weigert VVD’er Loek Hermans

Dossier Loek Hermans

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.