TPOok!

 
Haagse grabbelton

PvdA-watch – Afgewezen uitdager Diederik Samsom Gerard Bosman naar partijbestuur

Dacht 2 tot 3 miljoen kiezers aan zich te kunnen binden

Gerard Bosman wordt lid van het partijbestuur van de PvdA. Twee leden stappen tussentijds op en Bosman is één van de opvolgers. Boeien, zult u nu wellicht zeggen. Maar Bosman is een soort van dissident bij de sociaal-democraten. Zo is voorzitter van de PvdA te Ridderkerk het gezicht van de groep Linksom! binnen de PvdA.

Tegenstander van Samsom en Spekman

In maart 2016 vroeg deze club in De Brief Diederik Samsom af te zien van het lijsttrekkerschap voor de verkiezingen dit jaar. Bovendien leek het hen ook beter als partijvoorzitter Hans Spekman zou opstappen.

Later mengde Bosman zich in de lijsttrekkersverkiezing die Samsom uiteindelijk de kop zou kosten. November vorig jaar werd duidelijk dat het partijbestuur Bosman’s kandidatuur niet zag zitten. De PvdA’er vond dat maar mies: hij had naar eigen zeggen 2 tot 3 miljoen kiezers aan zich kunnen binden!

Inmiddels is Samsom van het toneel verdwenen en Spekman is per 7 oktober weg. Maar Gerard Bosman zit in het partijbestuur.

Lodewijk Asscher is gewaarschuwd; nobody fucks with Gerard Bosman.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.