Zo crimineel is Nederland, vooral Zuid-Nederland

08-07-2017 16:54

Alstublieft, via de NOS, dus dan weet u dat de werkelijkheid nog erger is: crimineel Nederland is crimineel, en in Zuid-Nederland serieus crimineel, narcostaat-style. Zo crimineel dat talloze burgemeesters, ambtenaren, beleidsmakers, controleurs en andere gemeentemedewerkers al eens serieus zijn bedreigd door de georganiseerde misdaad.

Veel burgemeesters vinden bovendien dat de bedreigingen de afgelopen jaren zijn toegenomen, al denken ze zelf dat dit vooral te maken heeft met het feit dat ze de misdaad actiever proberen te bestrijden.

Maar ook dat bestrijden gaat niet al te best. Er is veel te weinig capaciteit van het OM, om nog maar te zwijgen over de ernstige onderbezetting van de politie, al helemaal op het platteland.

De criminelen doen niet alleen aan bedreigingen, of aan fysieke intimidaties door even persoonlijk langs te komen op het gemeentehuis, ze proberen ook serieus invloed te krijgen in het gemeentebeleid. Een beetje zoals de Italiaanse mafia groot is geworden. Of gewoon zoals Pablo Escobar tot drugskeizer kon uitgroeien zeg maar.

Een huiveringwekkend voorbeeld komt uit de mond van de burgemeester van Hilvarenbeek:

 

“Mensen waarvan bekend is dat ze crimineel zijn, die opeens allemaal lid worden van een politieke partij en met een soort kandidaat-wethouder aan komen zetten. Dat is echt heel ernstig.”

 

Is mooi, democratie!

Gelukkig is er, volgens de deugende courantenmedia althans, niets aan de hand in Nederland. De ‘cellen staan leeg’ (omdat het OM en de politie te weinig capaciteit hebben) en er worden ‘steeds minder misdrijven geregistreerd’ (omdat de burger geen aangifte meer doet wegens algeheel wantrouwen in de rechtstaat).

het gaat kortom fan-tas-tisch in Nederland. Wat ‘een heel gaaf land is’. Nu even een pannetje soep naar de buren brengen om te klagen over luchtjes in het portiek.