Politiek

Volkskrant geeft toe: CNN = fake news

05-07-2017 13:44

“Het boek Shattered over de Clinton-campagne beschrijft hoe Democraten ‘Russiagate’ construeren als verklaring voor het onverwachte verlies van Clinton. Links Amerika is intussen meer anti-Russisch dan Republikeinen ooit waren.

Trump heeft in Hamburg meer speelruimte omdat de beschuldiging van gevestigde media en Democraten ontrafelt. Na maandenlang onderzoek heeft de FBI nog geen bewijs van samenzwering. Trump zelf is geen voorwerp van het onderzoek. CNN, de grootste verspreider van de samenzweringstheorie, haalde diverse keren bakzeil. De zender moest de bewering dat Trump ook wordt onderzocht terugtrekken. Drie CNN-journalisten beweerden dat Anthony Scaramucci, een vriend van Trump, samenspande met ‘de Russen’. Het verhaal werd ingetrokken, de journalisten ontslagen en Scaramucci ontving een verontschuldiging. John Bonifield, een producer van CNN, erkende op een video dat ‘Russiagate’ vooral ‘bullshit’ is en Trump gelijk heeft dat hij doelwit is van ‘een heksenjacht’. Als er ooit een Nobelprijs voor ‘Fake News’ komt, is CNN absolute winnaar.”

 

Oei. Dit doet pijn. Bij monde van Derk Jan Eppink noemt nu ook de Volkskrant (Blendle-link) CNN letterlijk ‘fake news’. Terecht, daar niet van, maar zo brokkelt het vertrouwen van Goed Volk in de media natuurlijk wel af. En moeten we dat wel willen met z’n allen want hebben we dat wel zo afgesproken met z’n allen in deze fatsoenlijke en gezellige samenleving die gewoon moet leren: 2 + 2 = 5 Rusland is stom, Trump ook, journalisten liegen nooit. En dat Trump heeft gewonnen is de schuld van Russische ‘hackers’ enzo.