TPOok!

 
Politiek

Wachtgeldwatch – Staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA) wordt bestuurder bij de NPO

Shula Rijxman: 'Hij past precies bij de toekomst die ik voor de publieke omroep voor ogen heb'

Staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam (PvdA) verruilt vanaf 1 september Vak K voor de NPO. Als nieuwe bestuurder wordt hij verantwoordelijk voor de portefeuille Mediaportfolio en Distributie. Dat meldt de NPO dinsdag in een communiqué.

NPO-voorzitter Shula Rijxman is verheugd met de komst van Martijn van Dam naar de NPO. “De keuze voor Martijn van Dam past precies bij de toekomst die ik voor de publieke omroep voor ogen heb. We moeten als NPO de volgende stap zetten als modern mediabedrijf: met een sterke en brede publieke programmering, slagvaardig in een dynamisch en snel veranderend medialandschap, verbonden met de samenleving én in nauwe samenwerking met de omroepen.”

Van Dam (39) was van 30 januari 2003 tot 3 november 2015 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Van Dam werd in november 2015 staatssecretaris nadat voorgangster Sharon Dijksma de afgetreden Wilma Mansveld verving als staatssecretaris van Infrastructuur.

Lees ook

NPO komt met vernieuwde on-demanddienst

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.