TPOok!

 
avatar
   
Video

Video – Woedende Jean-Claude Juncker tegen EP: ‘Jullie zijn belachelijk’

Commissievoorzitter woest over lage opkomst

Het Europees parlement is ‘niet serieus’. “Jullie zijn belachelijk”, zei een woedende voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker dinsdagmorgen op de plenaire zitting in Straatsburg. Nauwelijks dertig parlementariërs waren komen opdagen voor een zitting met premier Joseph Muscat, over het net afgesloten EU-voorzitterschap van Malta.

“Als het mevrouw Merkel of meneer Macron was geweest, dan hadden we een vol huis gehad”, las Juncker het parlement de les. “Het parlement dient ook de kleine lidstaten te respecteren. Ik zal nooit meer aan zo’n soort zitting deelnemen”, brieste de Luxemburger.

De voorzitter van het parlement, Antonio Tajani, tikte Juncker op de vingers. “Wilt u meer respect tonen. U mag kritiek hebben maar de Europese Commissie controleert niet het parlement, maar omgekeerd.” Nadat Juncker nog ‘jullie zijn belachelijk’ riep, vroeg Tajani hem ‘alstublieft’ van toon te veranderen. “We zijn niet belachelijk.”

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.