Doneer aan TPO
 

Bonusquotes: Asielzoekers straffeloos in de fout – Cijfers die politie onder pet wilde houden

Schokkend beeld misdaad kansloze asielzoekers - Frustratie bij politie - 10.000 verdachten

Door: , 10:10, 30 juni 2017

Schokkend beeld misdaad kansloze asielzoekers - Frustratie bij politie - 10.000 verdachten

 

“Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur werden de stukken opgevraagd. De politie beweerde echter stellig niet over zulke informatie te beschikken. Veel gesteggel later zijn de documenten toch overhandigd en de gigantische omvang ervan alleen al, legitimeert de vraag: hoe heeft iemand ooit kunnen beweren dat deze informatie er niet was? Er is zelfs een speciale ’taskforce’ voor bij de politie.

Asielzoekers uit deze groep ’veilige-landers’ reizen vaak door heel Europa. Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat ze daarbij rekening houden met waar de beste asielzoekerscentra en omstandigheden voor vreemdelingen zijn. Ze nemen snel weer de benen als uitzetting dreigt.

De frustratie spat er vanaf als agenten beschrijven dat een deel van deze asielzoekers uit veilige landen niet eens vervolgd wordt de keren dat de politie ze wel in de kraag vat. De zaak wordt in een dergelijk geval geseponeerd en de verdachte kan gaan. Het resultaat is dat de vreemdeling straffeloos in Nederland kan blijven, terwijl de politie van zijn misdaden weet.

Asielzoekers die uit veilige landen komen, blijken keer op keer de asielzoekerscentra als een soort post te beschouwen waarvandaan ze ‘strooptochten’ kunnen doen.

De asielzoekers uit veilige landen lijken soms zelfs onderdeel te zijn van georganiseerde misdaadgroepen. De politie beschrijft Oost-Europese migranten die op bestelling stelen.

Ook als het gaat om andere zaken van criminaliteit, zoals overlast veroorzaken op de opvang zelf en het lastig vallen van vrouwen, staan Marokkanen eind 2016 op nummer 1.

Politiemensen doen zelfs in een saillante passage de werkwijze van de criminelen uit de doeken. ‘Opvallend gegeven: Noord-Afrikanen bewaren scheermesje in mond. In enkele Noord-Afrikaanse landen wordt geleerd om een scheermesje in de wangzak te plaatsen tijdens incidenten. Op het moment dat het nodig is, wordt het mesje tussen de tanden gefriemeld en buigt men zich naar de tegenstander om schade in nek en gezicht aan te richten.’

Bijna 10.000 statushouders werden in de eerste negen maanden van 2016 verdacht van een strafbaar feit. Ruim honderd van hen hangt een straf van zes jaar cel of meer boven het hoofd.”

 

Alstublieft: maarliefst DRIE (3) hele pagina’s Telegraaf, plus een complete voorpagina over misschien wel één van de grootste (mislukte) doofpotaffaires tot nu toe in Nederland. Cijfers die niet liegen en bewijzen wat miljoenen Nederlanders al dachten maar niet mochten weten, over kansloze asielzoekers die naar Nederland komen om Nederland straffeloos(!) te kunnen leegtrekken. Met hulde, lof en bloemen voor échte journalisten Jorn Jonker en Jan-Willem Navis. (Hier de door Telegraaf geWOBte doucmenten.)

Wij wensen u veel succes bij de volgende verkiezingen.

 

Zelf lezen en van de ene verbazing in de andere vallen kan via Blendle:

 

STRAFFELOOS IN DE FOUT

DUIZENDEN PAGINA’S ONDER DE PET

GEVLUCHTE IRANIËR LOSGESLAGEN

10.000 STATUSHOUDERS VERDACHT

 

 

 
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace