TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Autogate – Ministerie van Defensie start onderzoek naar Henk Kamp (VVD)

Minister kreeg giften en kortingen van importeur Pon

Het ministerie van Defensie onderzoekt een klacht van twee ex-medewerkers over minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) toen die nog minister van Defensie was. De ontslagen medewerkers stellen dat Kamp destijds giften heeft aangenomen van auto-importeur Pon en dat hij heeft geaccepteerd dat het bedrijf hem voorrang heeft verleend.

Defensie bevestigde zaterdag berichtgeving hierover door de Telegraaf. Het onderzoek begint zo spoedig mogelijk. Defensie schakelt daarvoor een deskundige van buiten in, ex-topambtenaar Roel Bekker. Hij zal adviseren over het afdoen van de klacht.

Kamp noemde het onlangs ‘stom’ dat hij destijds zijn privéauto door Pon heeft laten keuren. Hij hoeft van de rechtbank in Rotterdam in ieder geval niet te getuigen in het corruptieproces rond de aankopen van dienstauto’s voor de overheid. De rechtbank wees vrijdag een verzoek van de raadslieden van zes verdachte defensie- en politieambtenaren af. Zij wilden Kamp ondervragen over gunsten, kortingen of diensten die hij zou hebben ontvangen.

Lees ook

Ontslagen Defensiemedewerkers klagen Henk Kamp (VVD) aan

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.