Politiek Buitenland

Donald Trump bevestigt (uiteraard op Twitter) dat er onderzoek tegen hem loopt

16-06-2017 16:56

President Trump heeft vrijdag bevestigd dat er een onderzoek tegen hem loopt over het ontslag van FBI-chef James Comey. Hij twitterde woedend dat dit onderdeel is van een heksenjacht. “Ik wordt onderzocht voor het ontslaan van de FBI-directeur door de man die me zei die FBI-directeur te ontslaan.”

De woede van Trump richt zich zo op onderminister van Justitie Rod Rosenstein, die aandrong op het ontslag van Comey. Trump stuurde Comey 9 mei plotseling de laan uit. Rosenstein is ook de topman bij justitie die toestemming heeft verleend voor de benoeming van een speciale onderzoeker en onderzoekscoördinator voor de kwestie van de beweerde Russische bemoeienis met de verkiezingen in de VS van vorig jaar. Robert Mueller kreeg die baan 17 mei.

Donderdag was Trump al kwaad over het onderzoek, omdat het zich nu zou toespitsen op de vraag of hij de rechtsgang heeft belemmerd. ,,Ze hebben een valse samenzwering met Russen verzonnen en geen enkel bewijs geleverd. Nu komen ze met leugens over de belemmering van de rechtsgang’.