TPOok!

 
avatar
   
Opinie

Wierd Duk bewijst: klimaatverandering is een religie, wie kritiek heeft wordt verketterd

Filmmaker Marijn Poels: 'Ik besef nu dat in mijn eigen, linkse wereld regelrechte taboes bestaan'

Tags:

Ha, daar is onze zaterdagse held Wierd Duk weer. Zoals elke zaterdag mag hij, als één van de weinig overgebelven échte journalisten in Nederland, in de couranten van De Persgroep aandacht besteden aan échte feiten en zich bezighouden met ontluisterend realisme (waarvoor hij vervolgens een week lang op Twitter kapot wordt gemaakt door linkse stalkers onder leiding van Erik ‘VARA’ van Muiswinkel).

Deze week: klimaatverandering.

U weet wel, we gaan er binnenkort allemaal aan omdat de aarde opwarmt en dat is allemaal de schuld van Manbearpig CO2 en als we nu niet allemaal GroenLinks stemmen en Tesla gaan rijden overstroomt over 100 jaar de aarde en is er alleen nog maar woestijn. Want dat is ‘wetenschappelijk bewezen’.

Alleen vinden niet álle wetenschappers dat. En ook niet álle journalisten zijn er van overtuigd (laat staan dat er journalisten zijn die daarvoor durven uitkomen). Er is zelfs een documentairemaker, een linkse documentairemaker, die niet gelooft dat dit allemaal ‘wetenschappelijk is bewezen’.

Documentaire

Dus maakte deze linkse filmmaker, Marijn Poels, een documentaire over klimaatverandering waarin nogal wat harde noten worden gekraakt, en nu wordt Marijn Poels vervolgens overal uitgekotst. Zijn documentaires, over linkse onderwerpen, werden steevast vertoond op festivals maar de kritische documentaire over klimaatverandering? Nee, daar begint de festivalorganisatie niet aan. Er was zelfs een ‘journalist’ die zijn documentaire ‘onverantwoordelijk’ noemde. Let wel: het gaat hier over een documentaire waarin de filmmaker op zoek gaat naar voor- en tegenstanders van de klimaatveranderingstheorie, zich slechts wil verdiepen in ‘klimaatverandering’.

Ook een wetenschapper, de pragmatische beta-wetenschapper Marcel Crok, met heel veel verstand van meteorologie en klimaat, die openlijk vragen stelde bij die ‘wetenschappelijk bewezen’ opwarming der aarde-theorie zegt sindsdien te worden uitgekotst en wordt zelfs brodeloos gemaakt met beroepsverboden: “De bewijsvoering voor de theorie dat de mens schuldig is aan de opwarming van de aarde is echt flinterdun, en er wordt vooral gedaan alsof er consensus over bestaat in de wetenschap, maar sinds ik dat heb beweerd krijg ik geen brood meer op de plank. Voor mij is het sappelen, ik leef letterlijk van de wind.”

Enfin. Quote der quotes om mee te eindigen:

 

“En het kan veel erger. In Amerika werd onlangs het huis van een klimaatscepticus beschoten. ‘Dat was het eerste teken van geweld tegen een klimaatcriticus’, zegt Crok. D’at kan er dus gebeuren met mensen die de utopie in de weg staan.'”

 

Bedankt weer Wierd Duk! Tot volgende week!

 

 

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.