Doneer aan TPO
 

Bonusquote: ‘Bij politie is sprake van structurele onderbezetting’

'Politiek moet nu eindelijk werk maken en extra agenten aannemen mogelijk maken'

Door: , 15:30, 10 juni 2017

'Politiek moet nu eindelijk werk maken en extra agenten aannemen mogelijk maken'

 

“Als Kevin ziet dat een groepje jongens vrouwen lastigvalt, spreekt hij ze aan op hun gedrag. Voor hij er erg in heeft wordt hij geschopt en geslagen. Pas in de ambulance komt hij weer bij kennis. Hij is zwaargewond, zijn kaak is gebroken en hij loopt ernstig letsel op aan zijn ogen.

De volgende dag belt Kevin de politie om aangifte te doen. ‘Pas op 20 mei was er een gaatje in de agenda en kon ik aangifte komen doen. Negen dagen later! Ik was verbijsterd, voelde me totaal niet serieus genomen.

‘Op basis van de verhalen die we van politieagenten horen, hebben we sterk de indruk dat het een groeiend probleem is.’

Afgelopen zaterdagnacht werd een 16-jarig meisje in Apeldoorn ernstig mishandeld en belandde zwaargewond in het ziekenhuis. Toen haar vader aangifte wilde doen, kon dat pas na zes dagen. Even later kwam de politie daar van terug en sprak van een verkeerde inschatting. De zaak heeft inmiddels ‘topprioriteit’, zo meldt de politie.

Volgens de Nederlandse Politiebond en de ACP zijn de oorzaken van het aangifteprobleem terug te voeren op structurele onderbezetting. ‘Er zijn gewoon te weinig politieagenten’, zegt Struijs. ‘De politiek moet er nu eindelijk eens werk van maken en extra rechercheurs en agenten aannemen mogelijk maken.'”

 

In De Stentor (Blendle-link) slaan de politievakbonden alarm. Voor de zoveelste keer. Want het begint nu écht uit de hand te lopen met de structurele, maar helaas door de politiek ook structureel genegeerde, onderbezetting van agenten en rechercheurs. Burgers moeten steeds langer wachten voordat ze aangifte kunnen doen van ernstige misdaden als zware mishandeling of worden beledigd op Facebook omdat je niet blank bent.

Een jongen die zwaargewond raakte door kopschoppers kon pas NEGEN (9!) dagen later aangifte doen. Bij een politiebureau 30 kilometer van zijn woonplaats. En dat pas na lang en herhaaldelijk aandringen door meerdere personen uit zijn omgeving. Een meisje dat afgelopen week ernstig gewond raakte door zinloos geweld moest ZES (6!) dagen wachten voordat ze aangifte kon doen.

Mensen die destijds aangifte wilden doen tegen Geert Wilders moesten eerst een afspraak maken en kregen te horen dat aangifte doen tegen een politicus geen prioriteit heeft, laat staan dat er vooraf ingevulde aangifteformulieren ter beschikking worden gesteld want er zijn nog duizenden burgers die van veel ernstiger zaken aangifte willen doen.

(Sylvana Simons hoefde overigens helemaal niet te wachten voor aangifte tegen kwetsende reaguurders op Facebook: zij werd gewoon door het OM persoonlijk gebeld, alle capaciteitsproblemen bij de politie, en OM, werden zo omzeild. Voor politie en vooral justitie geldt kennelijk dat in Nederland heel veel gewone burgers wonen en enkele burgers die recht hebben op extra privileges en dus mogen worden voorgetrokken.)

En zo krijgt de burger, terecht, steeds minder vertrouwen in de politie. En zal de burger dus geen aangifte meer doen waardoor het CBS binnenkort weer kan roepen dat ‘de criminaliteit afneemt want er worden immers steeds minder aangiftes gedaan’, zodat Volkskrant, NRC, Parool en NPO weer kunnen jubelen dat ‘Nederland steeds veiliger wordt’ en de gevangenissen, inderdaad, nog meer leeg komen te staan (omdat er nou eenmaal geen misdadigers meer worden berecht).

Zul je zien dat die burger bij de volgende verkiezingen nóg meer geneigd is te stemmen op een partij die belooft van meer politiecapaciteit topprioriteit te maken. Terecht. Zo dom is de burger nou ook weer niet.

 
Tags:
 
 
 

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace