TPOok!

 
avatar
   
Buitenlandpolitiek

Marine Le Pen gaat voor parlementszetel

Wil vanuit Assemblée nationale tegenwicht beiden tegen president Emmanuel Macron

De Franse politica Marine Le Pen doet komende maand mee aan de parlementsverkiezingen in haar land. De leider van het Front National wil in de Franse Tweede Kamer, de Assemblée nationale, tegenwicht bieden aan de nieuwe president, Emmanuel Macron.

Le Pen legde het onlangs bij de presidentsverkiezingen af tegen Macron. Het bleef daarna geruime tijd onduidelijk of ze een gooi wilde doen naar een parlementszetel. De rechts-nationalistische politica zei donderdag tegen zender TF1 de knoop te hebben doorgehakt.

Haar deelname aan de verkiezingen is volgens Le Pen noodzakelijk vanwege de ‘samenzwering’ tussen de socialisten en de conservatieve Republikeinen. De pro-Europese Macron heeft zowel socialisten, conservatieven als nieuwkomers in de politiek opgenomen in zijn kabinet.

“We hebben parlementariërs nodig die niet medeplichtig zijn en de belangen verdedigen van de Fransen en Frankrijk”, zei Le Pen. Uit peilingen blijkt dat haar partij bij de eerste ronde van de parlementsverkiezingen vermoedelijk op ongeveer 20 procent van de stemmen kan rekenen.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.