TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Chris was erbij: Lijsttrekkersdebat D66 Amsterdam

Over 'de vrije, veilige en barmhartige stad'

D66 Amsterdam staat voor een grote opgave. In 2014 werd de partij onder leiding van Jan Paternotte de grootste in Amsterdam, na decennialange dominantie van de PvdA. Paternotte is sinds kort vertrokken naar de Tweede Kamer en daarmee is de vraag wie in 2018 als lijsttrekker de positie van grootste partij in de hoofdstad moet verdedigen.

Er zijn drie kandidaten: de huidige fractievoorzitter Reinier van Dantzig, wethouder Abdeluheb Choho en raadslid Dehlia Timman. Zij gaan vanavond met elkaar in debat over het thema “De vrije, veilige en barmhartige stad”. De aankondiging is een beetje vaag, maar het gaat in ieder geval over de vraag of men zich voldoende thuis voelt in Amsterdam, of er voldoende ruimte is voor seksueel en alcoholisch experiment en of er meer cameratoezicht nodig is. Dit potpourri aan thema’s wordt in goede banen geleid door Yoeri Albrecht. Chris Aalberts is erbij. Volg zijn tweets hieronder of via @ChrisIsErbij.


Tweets: @ChrisIsErbij

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.